Reisi: Afgan Halkı İçin Yardım ve İşbirliğine Hazırız

Pt, 18/10/2021 - 13:04

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, “İran kendisini Afganistan’ın yanında görüyor ve Afgan halkı için kalıcı istikrar ve güvenlik sağlamak için kapsamlı yardım ve işbirliği yapmaya hazırdır” dedi.

Welayet News  - Reisi dün yaptığı açıklamada, Afganistan’ın Kandahar vilayetindeki ait Fatımiyye Camisi'ne düzenlenen terör saldırısından dolayı taziyelerini dile getirerek, “İslam alimlerini ve uluslararası kuruluşları Afgan kardeşlerimizin acılarına dikkat etmeye çağırıyorum” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, “IŞİD terörizmi, Batılı işgalcilerin Afganistan’daki başarısız misyonunu tamamlamaya çalışmakta ve bu tür saldırılar bölünme, savaş ve dini kan dökmek amacıyla gerçekleştirilmektedir” ifadesini kullandı.

Reisi, “ABD’nin Afganistan’daki istikrarsızlaştırma stratejisi doğrultusunda gerçekleştirilen terör eylemlerinin sayısının artması, bu ülkedeki terör eylemlerinin kapsamının genişlediğini gösteriyor. Dolayısıyla Afganistan’ı yönetenlerin milletin güvenliğini sağlama sorumluluğunu yerine getirirken, halka güvenlik imkanları sunmayı da ihmal etmemeleri beklenir” ifadelerinde bulundu.

Reisi sözlerine ek olarak, “İran kendisini Afganistan’ın yanında görüyor ve Afgan halkı için kalıcı istikrar ve güvenlik sağlamak için kapsamlı yardım ve işbirliği yapmaya hazırdır” dedi.



Yeni yorum ekle