İşgal Rejiminin Hizbullah Korkusu

Pt, 18/10/2021 - 13:01

İşgal rejimi ‘İsrail’den bir yetkili Lübnan Hizbullah hareketi ile her hangi bir çatışmanın yaşanması halinde işgal topraklarına yönelik günde 2000 füzenin atılmasına şahit olacakları hakkında uyarıda bulundu.

Welayet News  - İşgal rejiminin iç cephesinin komutanı Ori Gordin France Press'e verdiği mülakatta Tel Aviv ve güneyde Aşdod kentlerinin Gazze şeridi ile son savaşta, işgal tarihinden beri en fazla füze saldırısına şahit olduğunu belirtti.

Gordin " Hizbullah ile bir çatışma veya savaş durumunda Lübnan'dan İsrail'e günde en az beş kat daha fazla füze atılmasını bekliyoruz." dedi.

Öte yandan, işgal rejimi kaynağı  İran'ın nükleer silah yapmak için gerekli malzemeleri üretmeye her zamankinden daha yakın olduğunu, ancak atom bombası yapımına daha iki yıl olduğunu iddia etti.

İddia, Batı Asya bölgesindeki tek nükleer silah sahibi olan işgal rejiminden geldi. Siyonist rejim tesislerin denetlenmesine de izin vermiyor. Ayrıca işgal rejimi şimdiye kadar nükleer silahsızlanma anlaşmasına katılmayı reddetti ve müfettişlerin nükleer tesislerini denetlemesine izin vermiyor. İran ise bu anlaşmayı imzalayan ülkelerden biri. 



Yeni yorum ekle