Beşar Esad: ABD'nin Bölgedeki Rolü Azaldı

Pt, 18/10/2021 - 12:34

İki Rus yetkiliyi ağırlayan Suriye Cumhurbaşkanı, “Bölgedeki gelişmeler, özellikle ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi, bu ülkenin ve müttefiklerinin rolünün zayıfladığını gösteriyor” dedi.

Welayet News  - Rusya Devlet Başkanının Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin Pazar günü öğleden sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Beşar Esad bu görüşmede şu ifadelerde bulundu: ‘Bölgedeki gelişmeler, özellikle ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi, bu ülkenin ve müttefiklerinin rolünün zayıfladığını gösteriyor.

Bu zayıflık göz önüne alındığında, bölge ülkeleri ve komşu ülkeler güvenlik ve barışı güçlendirmek için harekete geçmeli ve bölgenin geleceği, bölge milletlerinin iradesiyle ve dış müdahalelerden uzak olarak belirlenmelidir.’

Bu görüşmede ayrıca Suriye ve bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Suriye Anayasa İnceleme Komisyonu toplantıları da değerlendirildi.

Görüşmede iki taraf, terörle mücadelede işbirliği alanları ve ticaret konularını ele aldı.

Rusya’nın temsilcileri bu görüşmede, bu toplantının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye ile her düzeyde işbirliğini artırma ve faaliyetleri genişletme yönündeki emirleri doğrultusunda olduğunu söyledi.

Verşinin ve Lavrentyev, Rusya'nın terörizm tarafından tahrip edilen altyapının yeniden inşası ve onarımı sürecinde etkin bir şekilde işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Bu iki Rus yetkili aynı zamanda Rusya'nın enerji ve tarıma yatırım yapmaya ve böylece Suriye ekonomisini harekete geçirmeye hazır olduğunu açıkladı.

Suriye ve Rusya tarafları, Suriye halkının ilkelerine dayalı bir anlaşmaya varılması ve bu ülkenin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması için siyasi yolun sürdürülmesinin önemini vurguladı.



Yeni yorum ekle