Irak Seçim Sonuçları Açıklandı

Pa, 17/10/2021 - 09:08

Irak Seçim Komisyonu, geri kalan sandıkları saydıktan ve bazı seçim bölgelerinde oyların yeniden sayımından sonra tam sonuçları açıkladı.

Welayet News - Irak Seçim Komisyonu tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, parlamento seçimlerinde Sadr Hareketi 73, Muhammed Halbusi liderliğindeki Takaddum İttifakı 37, Nuri Maliki liderliğindeki Kanun Devleti 34, Demokrat Partisi 32, el-Fetih İttifakı 17, Kürdistan İttifakı 16, Azm İttifakı 14, İmtidat 9, El-Ceyl el-Cedid 9, Eşrake Kanun 6, el-Akd Vatani 5, İbadi ve Hekim'in Kuva el-Dovele İttifakı 4, Tasmim 5, Cemahirina Hüvviyetina 3, Hesm Hareketi 2, el-Meşru el-Vatani 1, Hukuk Hareketi 1, Beladi Vataniye 1, Tiyar el-Fıratin 1, Tecemmü Sened 1, el-Vefa ve et-Tağrir 1, en-Nehc el-Vatani-el Fazilet 1, Cemahir el-Vatani 1, el-Müntec el-Vatani 1, Türkman Cephesi 1, el-Adl el-Kürdistani 1, et-Tühalif el-Arabi 1, el-Amal 1, İktidar-ı Vatan 1, Hizb-i Vatan 1, Ahali-yi Vasıt 1, bağımsızlar ise 40 sandalye kazandılar.

Sadr: "Sonuçları Kabul Ediyorum."

Irak Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, genel seçimlerin ilk sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, bu sonuçları kabul ettiğini kaydetti.

İlk resmi sonuçlara göre, Sadr liderliğindeki ittifak, parlamento seçimlerinde 73 sandalye kazanmayı başardı.

Sadr twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kendileri için Sadr fraksiyonunun en büyük ve halk tabanlı fraksiyon olduğunun netleştiğini belirtti.

Sadr, mezhepçi veya etkin temelli değil; vatan, güvenlik ve ülke egemenliğini korumaya istekli ulusal ittifaklar peşinde olduklarını kaydetti.

Sadr, tüm Irak vatandaşlarını, vatanın düzeltilmesine katılmaya, ülkeye yolsuzluk, işgal, normalleşme, terörizm, bağımlılık ve teslimiyetten kurtarmaya çağırdı.

Tags: 


Yeni yorum ekle