Hizbullah ve Emel: Saldırıların Arkasında Samir Caca Var

Cu, 15/10/2021 - 16:25

Beyrut limanındaki patlama davasında müfettişin yanlı tutumunu protesto eden Lübnanlı göstericilere kimliği belirsiz bir dizi keskin nişancının saldırısının ardından Hizbullah hareketi ve Emel, faillerin el-Kuvvet el-Lübnaniye partisine bağlı olduğunu duyurdu.

Welayet News  - Hizbullah ve Emel hareketi dün öğleden sonra (perşembe) Lübnanlı göstericilere yönelik saldırının failleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Hizbullah ve Emel , "Barışçıl protestoya karşı silahlı saldırıların el-Kuvvet el-Lübnaniye partisine(Samir Caca başkanlığındaki falanjist grup) bağlı gruplar tarafından gerçekleştirildi. Bu gruplar bitişik mahallelere ve binaların çatılarına yerleştiler ve doğrudan ateşe başladılar" açıklamasında bulundu

Açıklama şöyle devam etti: "el-Kuvvet Partisi grupları kasıtlı olarak bir katliam başlatmış, bu da şehit ve yaralı sayısının artmasına neden olmuştur. Provokatörler bu kasıtlı operasyonu karanlık odalardan yönettiler. Yargılanmalı ve en ağır ceza ile cezalandırılmalılar" dedi.

Hizbullah ve Emel Hareketi, Lübnan halkına taziyelerini sunarak, bugünkü olayın kurbanlarının aileleriyle birlikte adalet yerini bulana kadar davayı takip etme sözü verdiler.

"Bu saldırı istikrar ve sivil barışı bozmaya yönelik kasıtlı bir suç eylemiydi. Faillerin, isimleri bilinenlerin ve provokatörlerin tutuklanması çağrısında bulunuyoruz."

Lübnanlı kaynaklar bu sabah, Hizbullah destekçileri ve Emel Hareketinin Beyrut'taki patlama davasının müfettişi "Tarık Baytar"ın yanlı duruşunu protesto etmek için sokaklara döküldüğünü bildirdi.

Raporun yayınlanmasından birkaç dakika sonra, medya insanlara ateş edildiğini ve bazılarının öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah bu hafta yaptığı bir konuşmada Baytar'ın davayı siyasileştirdiğini ve siyasi çözüm arayışında olduğunu belirtti, "Davadaki hakim, eski hakimin hatalarını tekrarlamamalıdır"dedi.

Tarık el-Baytar bu hafta salı günü, Beyrut limanındaki patlamayla ilgili olarak eski bakan ve Lübnan parlamentosunun mevcut başkan yardımcısı Ali Hasan Halil hakkında tutuklama emri çıkardı.

Ali Hasan Halil şunları söyledi: ‘Baytar’ın kararları yasa dışıdır ve Beyrut Limanı'ndaki patlama vakasıyla ilgili uyulması gereken yasaların çoğu göz ardı edilmektedir.’



Yeni yorum ekle