Mişel Avn: Kimsenin Ülkeyi Rehin Almasına İzin Vermeyeceğiz

Cu, 15/10/2021 - 08:42

Lübnan'daki huzursuzluk ve kargaşa çıkarmak isteyenlere seslenen Lübnan Cumhurbaşkanı, kimsenin kendi çıkarları için ülkeyi rehin almasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Welayet News  - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yaptığı açıklamada, "Yaşananların bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz ve kimsenin kendi çıkarları için ülkeyi rehin almasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Mişel Avn, "Emniyet ve yargı bugün yaşananları takip etmeli, soruşturma bu olayların sorumluları ve faillerinin yargılanmasına yol açmalıdır. Silah diline dönüş kabul edilemez ve hükümet ifade özgürlüğünü garanti ediyor." diye belir

Lübnan Cumhurbaşkanı, ülkenin sorunlarının sokaklarda olmadığını, bilakis kurumlarda, özellikle kabinede çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Lübnan Cumhurbaşkanı, "Başbakan ve Parlamento ile işbirliği yaparak karışıklık ve fitneye yönelik hiçbir şeye teslim olmayacağız." açıklamasında bulundu.

Mişel Avn, Lübnanlılara durumun eskideki çatışmalı duruma dönmeyeceğine dair güvence vererek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kriz değil çözüm arıyoruz."

Lübnan Cumhurbaşkanı, Beyrut limanının patlaması ve faillerinin takibine atıfta bulunarak, "Beyrut limanındaki patlama suçu önceliklerimden biri olacak." dedi.

Lübnan'da Bir Günlük Yas İlan Edildi

Lübnan Başbakanı Nacib Mikati, bu bağlamda, Beyrut'taki çatışmalarda hayatını kaybedenler için bugünü (14 Ekim Cuma) genel yas ilan etti.



Yeni yorum ekle