Marib’in Kurtarılması Dönüm Noktası

Çar, 13/10/2021 - 07:57

Muhammed el-Bahti, el- Meyadin Kanalına verdiği röportajda Marib'in kurtarılmasının Suudi koalisyonuna karşı mücadelede önemli bir hedef, bir dönüm noktası ve yeni bir aşama olduğunu belirtti.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketinin Siyasi Konseyinin üyesi Muhammed el-Bahti şunları söyledi: ‘Marib'in kurtarılması, işgalcilerin sınır dışı edilmesi ve Yemen'in petrol zenginliğinin geri kazanılması üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır.

Suudi koalisyonunun komutası Marib’de bulunmaktadır ve bu koalisyonun tüm operasyonları oradan yönetiliyor, bu nedenle Marib’de kalan bölgelerin kurtarılması önemli bir hedef ve bir dönüm noktası ve yeni bir aşama olacaktır.

Suudi koalisyonunun hava saldırıları uzun sürmeyecek ve Yemen silahlı kuvvetleri askeri yeteneklerini geliştirmeye devam edecektir.

Koalisyonun yanında savaşan herkese hedeflerimiz arasında olduklarını söylüyoruz. İşgalci ülkeler karşısında güç dengesi Yemen'in lehinedir ve düşmanın çöküş olan yeni bir döneme gireceğiz.

San’a’nın planı hala geçerlidir ve Suudi Arabistan ve BAE'ye barışı sağlamak için bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz çünkü hedeflerimiz hala savunma amaçlıdır ve savaşımızın meşruiyeti meşru müdafaadır ve bunu yapmaya her zaman devam etmeyeceğiz, savaşın hedefleri değişebilir.’

Muhammed el-Bahti bu ifadelerde bulunurken, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü de daha önce Marib eyaletindeki Fecr-i Piruzi (Zaferin Şafak Vakti) Operasyonunun ayrıntılarını açıklayarak geniş bir alanın kurtarıldığını ve Yemen kuvvetlerinin bu stratejik şehrin kapılarına geldiğini açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Marib eyaletinde yürütülen Fecr-i Piruzi Operasyonunun ayrıntılarını açıklayarak şunları söyledi: ‘Başarılı bir şekilde gerçekleşen el-Bas eş-Şedid Operasyonunun ardından silahlı kuvvetler, Marib eyaletinin diğer bölgelerini kurtarmak için Fecr-i Piruzi Operasyonunu başlattı. Onlarca düşman mevzii Yemenli savaşçıların darbeleriyle yıkıldı.’

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, kaçak paralı askerlere ve hainlere ateş açılmadığını vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: ‘Herhangi bir paralı asker kaçarsa, silahlı kuvvetler ona kurtulması için bir şans verir ve bu süreç aynı şekilde güçlü bir biçimde devam ediyor.

Güçlerimiz Allah'ın yardımıyla Fecr-i Piruzi Harekatında 600 kilometrelik bir alanı özgürleştirmeyi başardı. El-Bas eş-Şedid Operasyonunda kurtarılan alandan Marib şehrinin girişlerine kadar olan coğrafi bölge Fecr Operasyonunda belirlendi.

Kuvvetlerimiz her yönden Marib şehrinin kapılarına ulaştı ve şu anda Marib Barajı'nın kuzey tarafındadır. Yemen Silahlı Kuvvetleri, tüm Yemen topraklarını özgürleştirmeye ve ulusal egemenliği uygulamaya ve özgürlük ve bağımsızlığı elde etmeye kararlıdır.

Yemen'in bağımsızlığı, yabancı işgalcileri kovmak ve topraklarımızı saldırı ve işgalde bulunanlardan temizlemek dışında sağlanamayacaktır.

İşgalci Suudi koalisyonu savaş uçakları sivillerin evlerine ve ulaşım yollarına 948'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu yoğun hava saldırıları, savaşçılarımızın kararlılığını bozamaz.

Savunma birimimiz, biri Amerika Birleşik Devletleri yapımı olmak üzere birkaç casus uçağı düşürdü. Silahlı kuvvetlerimiz Fecr-i Piruzi Harekatı sırasında 11 casus uçağını düşürmeyi başardı. Hava savunma operasyonu düşmanı bozguna uğrattı ve onların birçok hava harekatı başarısız oldu. Savunma birimimiz, düşman uçaklarını kaçmaya zorlamak da dahil olmak üzere birçok başarı elde etti. Bu birliğin 518 karşı saldırı operasyonu vardı.’

Yahya Seri, Yemen'in hava sahasının ve egemenliğinin düşman uçakları tarafından ihlal edilmesi döneminin devam etmeyeceğine değinerek paralı askerlere hitaben şunları söyledi: ‘Siz düşmanlara güvendiniz, biz de Allah'a güvendik. Tarihte paralı askerlerin kazandığı bir savaş bulamazsınız. Yabancıların bir ulusu, kendi adlarıyla özgür, onurlu ve bağımsız şekilde yönetmeleri için paralı askerlere verdikleri hiçbir savaş yoktur.

Füze birimi, Allah'ın da yardımıyla Fecr-i Piruzi Harekatı'nda 68 operasyon gerçekleştirdi ve düşman mevzilerini ve askeri üsleri hedef aldı. Füze birimimiz işgal altındaki topraklarda 49, düşman topraklarında 19 operasyon gerçekleştirdi.

İHA birimi, Yemen'in kendi topraklarında ve işgal altındaki bölgelerinde 245 operasyon gerçekleştirerek düşmanı hedef aldı. İşgal altındaki topraklarda 170 sınır ötesi operasyon ve 75 yurt içi operasyon gerçekleştirildi.

Fecr-i Piruzi Operasyonu sırasında 300 düşman zırhlı aracı ve personel taşıyıcı, 4 silah deposu ve 850 düşman silahı imha edilerek ateşe verildi. Operasyon sırasında yaklaşık 5 bin 650 paralı asker öldürüldü, yaralandı ve esir alındı. Öldürülen düşman sayısı bin 300, yaralı sayısı 4 bin 320’dir ve 30 kişi de esir alınmıştır.’

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Marib sakinlerine hitaben şunları söyledi: ‘Milletinizin ve ülkenizin yanında olun, ihaneti ve paralı askerleri reddeden ilke ve değerlerinizi destekleyin. Suudi-BAE savaşının odunu ve Yemen'in düşmanları olmayın. Halkınızla birlikte olun. Vesayet, itaat ve teslimiyet dönemi sona erdi ve şimdi tüm coğrafyasında özgür ve bağımsız bir Yemen'in arifesindeyiz.’

Yahya Seri, paralı askerlere şunları söyledi: ‘Bugün cumhuriyetten bahsediyorsunuz ama cumhuriyeti yıktınız ve ülkeyi yolsuzlukla, paralı askerlerle ve ihanetle yok ettiniz. Cumhuriyetten bahsediyorsunuz ama Al-i Suud’un paralı askerisiniz.’

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Marib sakinlerinden işgalciler ve çetelerle birlikte olmamalarını istedi ve bölge sakinlerinin can ve mallarının güvende olacağını açıkladı.

Yahya Seri, işgalciler ve hainler tarafından kışkırtıcı ve sabotaj eylemlerine karşı uyardı ve şunları söyledi: ‘Marib halkı bu hareketleri engelleyecektir.

Marib, bir Suudi, İngiliz veya Amerikan eyaleti değil, bir Yemen eyaletidir.’ 

Tags: 


Yeni yorum ekle