İranlı Komutan: Amerikalılar Fars Körfezi'nde 6 kez tokat yediler

Sa, 12/10/2021 - 19:36

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Alirıza Tengsiri, Amerikalıların şimdiye kadar Fars Körfezi'nde İran Silahlı Kuvvetleri'nden 6 kez tokat yediklerini söyledi.

Welayet News  - Amiral Tangisiri bugün Deniz Kuvvetleri Günü dolaysıyla yabancı ülkelerin askeri ateşelerinin katılımıyla düzenlenen merasimde yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti'nin 43 sene sonra zalimce yaptırımlar ve ekonomik ambargo karşısında dimdik durduğunu kaydetti.

Fars Körfezi'nde Devirm Muhafızları Deniz Kuvvetleri'nin mütecaviz Amerikan güçlerine karşı 6 başarılı operasyon gerçekleştirdiğine dikkat çeken Amiral Tengsiri, Fars Körfezi'nde ABD'nin göstermelik gücünün kırıldığını vurguladı.

Fars Körfezi'nde hiçbir zaman savaş başlatmadıklarını, Amerikalıların İran'ın petrol tankerleri ve terminallerini hedef almasına rağmen sabırlı davrandıklarını söyleyen Amiral Tengsiri, İran'ın Fars Körfezi'nde barış, güvenlik ve huzurun sağlanmasına ilişkin stratejisinin altını çizdi.

Fars Körfezi'nin İran ve komşu ülkelerin evi olduğuna dikkat çeken Amiral Tengsiri, Amerikalıların Fars Körfezi'nde yeri olmadığını, işgal rejimi İsrail'in illegal varlığının da stratejik bölgenin güvenliğine zarar verdiğini söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle