Seyyid Hasan Nasrallah Bölgedeki Gelişmeleri Değerlendirdi

Sa, 12/10/2021 - 11:45

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri dün gece yaptığı açıklamada, Lübnan parlamento seçimlerinin zamanında yapılması gerektiğini vurgulayarak,"Artık Lübnanlı grup ve partilerin parlamento seçimlerini ertelemek istediklerine dair bir işaret yok." dedi.

Welayet News  - Seyyid Hasan Nasrallah, konuşmasının başında seçim konusuna değindi ve "Yurt dışında adaylık veya seçim kampanyası veya özellikle Hizbullah için serbest oy için fırsat eşitliği yok" dedi.

Nasrallah, "Anayasadaki oy kullanma yaşını değiştirmek ve 18'e indirmek için büyük çaba sarf ettik, ancak ne yazık ki Hizbullah ve Emel dışındaki çoğu grup ve bazı temsilciler oy kullanma yaşının değiştirilmesine karşı çıkıyor." dedi.

Nasrallah, Lübnan elektrik krizine de temas ederek, "Lübnan elektrik krizini çözmek için Doğu ve Batı'dan çeşitli öneriler var, ancak İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Lübnan elektrik krizini çözme önerisine cevap vermeliyiz." dedi.

Lübnan Hizbullah genel sekreteri, bazılarının bir elektrik krizi yaratarak Lübnan elektrik endüstrisinin özelleştirilmesinin önünü açma girişimleri konusunda uyardı ve ABD'nin Lübnan'daki elektrik sorununun çözülmesine karşı çıkması halinde, bu sorunu çözmek için uygun adımların atılması gerektiğini söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Lübnan'daki akaryakıt krizine atıfta bulunarak, "Şu anda petrol ithalatının ilk aşamasındayız ve Ekim ayının sonuna kadar devam edeceğiz. Mazot konusunda diğer şirketler ve benzin istasyonları ile rekabet etmek istemiyoruz ancak Lübnan'ın temel ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz.'' dedi.

Nasrallah, Afganistan'da Kunduz kentinde bir camide meydana gelen patlamaya da temasla, "Bu acı olayı kınıyor ve mazlum ailelerin acısını paylaşıyoruz" dedi.

Nasrallah,  söz konusu patlamanın sorumluluğunu terör örgütü IŞİD'in üstlendiğine de işaretle, "Bu suçtan ABD sorumludur; Çünkü daha önce de söylediğimiz gibi IŞİD'i Irak'tan Afganistan'a aktaran ABD'ydi.'' dedi.

Konuşmasının sonunda Filistinli Nizar Benat’ın şehit edilmesine değinen Nasrallah, taziyelerini sunduktan sonra meselenin iç yüzünü takip ettiklerini belirtti ve Nizar Benat’ın cesaret ve ferasetiyle Filistin halkı iin örnek bir mütefekkir ve mücahid olduğunu vurguladı. 



Yeni yorum ekle