Fransa'da 150'den fazla kentte Macron karşıtı gösteri düzenlendi

Pa, 27/05/2018 - 08:53

Fransa'da 150'den fazla kentte düzenlenen ve 250 binden fazla kişinin katıldığı "insan seli" adı verilen gösterilerde, Cumhurbaşkanı Macron ve hükümetin politikaları protesto edilirken, çıkan olaylar sonrası 79 kişi gözaltına alındı.

Welayet News - Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin politikalarına karşı 150'den fazla kentte gösteri düzenlenirken, başkent Paris'te çıkan olaylar sonrası 79 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Aşırı sol Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisi ve ülkenin en büyük sendikalarından Genel İş Konfederasyonu (CGT), Solidaires gibi kuruluşların çağrısıyla düzenlenen ve "insan seli" adı verilen gösterilerinin ilki gerçekleştirildi.

250 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

Ülke çapında 150'den fazla noktada düzenlenen gösteri ve yürüyüşlere, 250 binden fazla kişinin katıldığı belirtilirken, başkent Paris'te, Republique Meydanı'ndan Bastille Meydanı'na yürüyen göstericiler arasında, bir grubun çevredeki işyerlerine ve güvenlik güçlerine taş ve kesici maddelerle saldırdığı kaydedildi.

Çok sayıda işyerinin camlarının kırıldığı, bir banka şubesinin ateşe verilmek istendiği gösteride, polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada, göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve cop kullanıldı.

Tags: 


Yeni yorum ekle