Yemen: Birleşmiş Milletler, Siyonist Rejime Karşı Tek Bir Kararı Bile Uygulamaya Koymadı

Pt, 11/10/2021 - 09:43

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, BM'nin siyonist rejime karşı tek bir kararı bile uygulamaya koymadığını ifade etti.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdul Aziz bin Habtur, ülkedeki BM müfettişlerinin çalışma sürelerinin yenilenmemesini eleştirdi.

Abdul Aziz bin Habtur, el-Mesire haber ajansına verdiği demeçte şöyle dedi: "Bu uzmanların görev süresinin uzatılmamasındaki amaç, Suudi koalisyonunun Yemen'deki aleni suçlarını gizlemektir."

Yemenli yetkili ayrıca Rusya ve Çin'in de uzmanların görev süresinin uzatılmasına karşı oy kullanmasından yakındı.

Yemenli yetkili, BM'nin sadece süper güçlerin programlarını uyguladığını ifade ederek şöyle dedi: "Çünkü bu örgütün Suriye ve Irak'a karşı kararları uygulandı, ancak Siyonist rejime karşı tek bir karar bile uygulanmadı."

Uluslararası Af Örgütü de bu konuda yaptığı açıklamada, bu kararı Suudi hükümeti ve Riyad ortaklarının baskısının bir ürünü olarak nitelendirerek, "İnsan Hakları Konseyi'nin siciline işlenen bir rezalet" olarak nitelendirdi.

BM İnsan Hakları Konseyi, Perşembe akşamı Yemen'deki müfettişlerinin görevine az bir farkla son verilmesi lehinde oy kullandı. 47 konsey üyesinden 21'i müfettişlerin görev süresinin uzatılmasına karşı çıktı ve 18'i kabul etti. Yedi üye ise çekimser kaldı.



Yeni yorum ekle