ABD Donanmasının Nükleer Denizaltısına Bilinmeyen Bir Cisim Çarptı

Cu, 08/10/2021 - 14:44

İki ABD Donanması yetkilisi, Güney Çin Denizi'ndeki denizaltıya "tanımlanamayan bir nesnenin" çarptığını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

Welayet News  - Haber ajansları bir ABD nükleer denizaltısının Güney Çin Denizi'nde uluslararası sularda seyir halindeyken kimliği belirsiz bir cisim tarafından vurulduğunu bildirerek, adının açıklanmamasını isteyen iki ABD Donanması yetkilisinden alıntı yaptı.

Raporlara göre, ABD Donanması yetkilileri Perşembe günü, denizaltının, tanımlanamayan bir nesne tarafından vurulduktan sonra denizaltı mürettebatını tehdit etmediğini ve denizaltının hala tam olarak çalışır durumda olduğunu bildirdi. Bu tanımlanamayan nesnenin isabetinin ayrıntıları açıklanmadı.

Connecticut adlı Amerikan Seawolf sınıfı denizaltının beş gün önce vurulduğu bildirildi ancak olay güvenlik nedeniyle Perşembe gününe kadar açıklanmadı.

Olay, nesnenin ne olduğuna dair hiçbir belirti olmaksızın ABD Pasifik Birimi tarafından kısaca rapor edildi.

İki ABD Donanması yetkilisi Associated Press'e, denizaltının Güney Çin Denizi'ndeki tanımlanamayan nesne tarafından hedef alındığını doğruladı. İki denizci de nispeten derin yaralar alırken diğer dokuz denizci yüzeysel olarak  yaralandı.

Olay Güney Çin Denizi'nde ABD ile Pekin arasında gerilim artarken gerçekleşti.



Yeni yorum ekle