Türkiye-'İsrail' İlişkilerinin Gölgesinde Ali Erbaş'tan Kınama

Cu, 08/10/2021 - 14:33

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AKP’li Diyanet İşleri Başkanı AKP Ali Erbaş,  İsrail mahkemesinin kararını şiddetle kınadı.

Welayet News  - Erbaş, mesajında, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kutsiyetini ve yasal statüsünü tehdit eden bu kararın "işgal devleti" İsrail'i cesaretlendireceğini ifade etti.

Söz konusu kararın İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik sürdürdüğü işgal ve zulümlerini artırarak devam etmesine sebep olacağını bildiren Erbaş şunları kaydetti:

"Uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, yanlış ve tehlikeli olan bu karara karşı çıkmaya davet ediyorum. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Harim-i İsmetimiz Kudüs Müslümanlarındır ve kıyamete kadar böyle kalacaktır."

Bilindiği gibi siyonist işgal rejimi ile Türkiye arasındaki ticaret AKP döneminde rekor seviyelere ulaştı. Gazze’yi vuran işgal uçaklarının yakıtı oluyorlar.

İşgalle olan ihracat 2021'in Mart ayında aylık 495,58 milyon dolara ulaşarak rekor kırmıştı. İşgale Türkiye'nin sattığı mallar arasında en başta demir-çelik geliyor. Türkiye işgal rejimine 30,13 milyon dolarlık yakıt satıyor.



Yeni yorum ekle