Abdullahiyan: Direniş Tüm Gücüyle İlerliyor ve Siyonistler Rahat Uyuyamıyor

Cu, 08/10/2021 - 10:24

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Perşembe günü Beyrut'taki Filistin direniş gruplarının temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı, Filistin direniş gruplarının temsilcileriyle yaptığı görüşmede işgal altındaki toprakların etrafına dikilen yüksek duvarlara atıfta bulunarak, "İşgal altındaki toprakların etrafına hala yüksek duvarların örülmekte olması ve bu duvarların güçlendirilmesi direnişin güçlenerek ilerlediğini ve Siyonistlerin rahat uyumadığını gösteriyor." dedi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Sizin bu toplantıdaki varlığınız, şüphesiz ki Filistin şehitlerinin ruhlarının ve direniş şehitlerinin toplantımızda bulunuyor olması, direnişin ses getirerek hareket etmeye devam ettiğini göstermektedir." açıklamasında bulundu.

Biz, Bir Ülke Tanıyoruz; Onun Adı Filistindir ve Kalıcı Başkenti İse Kutsal Kudüs'tür

İran Dışişleri Bakanı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile New York'ta yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak şöyle dedi: "Bu görüşmede Filistin meselesinin yaşayan ve hayati bir mesele olduğunu vurguladım ve biliyorsunuz Siyonist rejimi tanımıyoruz. Bugün Beyrut'ta, bir ülke tanıdığımızı ve o ülkenin adının Filistin ve daimi başkentinin Kudüs olduğunu yüksek sesle vurguladık."

Emir Abdullahiyan, "İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti, İmam Hamanei ve İran halkının, Filistin'in tüm tarihi topraklarının, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuna kadar direnişe ve Filistin'e tüm gücüyle desteğini sürdüreceğinden şüpheniz olmasın." diye belirtti.

Kudüs Kılıcı Savaşı, Yetmiş Yıldan Fazla Bir Süre Sonra Filistin İçin Yeni Bir Tarih Yazdı

İran Dışişleri Bakanı ayrıca Kudüs’ün Kılıcı Savaşı'nın yetmiş yıldan sonra Filistin için yeni bir tarih olduğunu belirterek şöyle dedi: "Kudüs Kılıcı Savaşı'nın etkilerinin uzun yıllar devam edeceğinden şüpheniz olmasın. Operasyon, Trump'ın yüzyılın anlaşması iddiasını tamamen çürüttü. Bu operasyon ve direniş, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme planını bir kenara itti."

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Lübnanlı yetkililer yaptığı görüşmede ise, "İran İslam Cumhuriyeti'nin Lübnan'ı desteklemeye devam edeceğini yüksek sesle ilan etmek için Beyrut'taki meslektaşlarımla birlikteyim. Lübnan yaptırımlarını kırmak için tüm gücümüzle Lübnan halkının yanında olacağız. Lübnan halkının bu zorlu aşamayı geçmişte olduğu gibi zaferle geçireceğini inancımız tamdır." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Lübnan ziyareti sırasında Lübnan Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı ile de görüştü.



Yeni yorum ekle