'Peygamber Efendimizin Doğum Gününü Kutlamak, Düşmanı Yenmek için En Önemli Fırsat'

Cu, 08/10/2021 - 07:41

Yemen İnkılabı Lideri, İslam Ümmetine, Peygamberimizin (s.a.a) kutlu doğumunda görkemli törenler düzenleyerek, düşmanları Müslümanları Kur’an’dan ve Peygamberden ayırma ve aralarında ihtilaf çıkarma konusunda ümitsizliğe düşürmelerini tavsiye etti.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Husi, Rebiülevvel Ayının birinci günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, ülkesinin olumlu yönlerinden birinin Yemen hükümetinin ve halkının Hz. Muhammed’in (s.a.a) kutlu doğumunu kutlamak için erkenden hazırlanmak olduğunu söyledi.

Seyyid Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen halkı dini kimliğinden dolayı dini bayramlara önem vermektedir. Bizler büyük İslam Peygamber'inin doğumunun şanlı yıldönümünü kutlayan İslam milletlerinin öncüleriyiz, çünkü bu büyük vesilenin öneminin farkındayız.

Müslüman ümmetini tehdit eden zorluklar ve tehlikeler göz önüne alındığında, özellikle İslam düşmanları yanıltıcı faaliyetleriyle Müslüman ümmetini Peygamberlerinden ayırmaya çalışırken, dini vesileleri kullanmanın artan önemini anlıyoruz.

İslam düşmanlarının üzerinde durduğu en önemli şey, ümmeti Resulullah'a tabi olmaktan ve Kur'an-ı Kerim'e güvenmekten uzaklaştırmaktır.

Yemen halkı son yıllarda Peygamber Efendimizin (s.a.a.) doğumunu diğer tüm ülkelerden daha özel ve daha büyük bir şekilde kutladı. Bu garip bir şey değil, Yemen halkının atalarının mirasıdır. Milletimiz bu fırsatı, düşmanların Resulullah'a hakaret konusundaki tüm çabalarıyla mücadele etmek için kullanmaktadır.

Milletimiz, Peygamber Efendimizin (s.a.a.) doğumunun yıl dönümünü kutlayarak, tıpkı Ahzap Savaşında Peygamber’e (s.a.a) karşı kurulan koalisyon gibi kafirlerin ve münafıkların toplandığı koalisyonun acımasız saldırılarıyla mücadele etmektedir.

Geçen yıl Hz. Peygamber'in (s.a.a.) kutlu doğum merasiminin Yemen'deki yansıması büyük oldu. Çünkü Yemen halkı, Fransızlar Peygamberimize hakaret ettiği için öfkeliydi ve düşman İsrail medyası bile bu törene odaklanmıştı.

Peygamber'in (s.a.a.) anılması, Yahudileri ve İslam düşmanlarını kızdırıyor ve bu anma Resulullah ile olan ilişkimizi güçlendiriyorsa, bu törenin ihyasına daha fazla dikkat etmekte fayda vardır.

Bu yıl milletimiz, Peygamber Efendimiz ’in (s.a.a) doğum yıl dönümü vesilesiyle diğer bütün milletlerin hepsinden önce ön plana çıkacaktır ve önümüzdeki dönemde Yemen'de, başta yoksullara yardım ve tekfirci hareketin halkı bu konudan saptırmasına izin vermemek olmak üzere çeşitli faaliyetlere ve hazırlıklara şahit olacağız. 

 Abdülmelik Husi konuşmasının sonunda Ensarullah Hareketinin Suudi koalisyonunun saldırıları karşısında Yemen savaş alanlarını korumak için sürekli çaba gösterdiğini vurgulayarak, "Resulullah'ın yolu cihadın yolu olmuştur" dedi. 



Yeni yorum ekle