İran Lübnan'a yardım etmekten asla el çekmeyecek

Per, 07/10/2021 - 06:41

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, bu sabah Lübnan'ın başkenti Beyrut'a giderek ülkede yeni hükümetin kurulmasını tebrik etti ve Tahran'ın talep edilmesi halinde Lübnan'a yardım etmekten asla çekinmeyeceğini belirtti.

Welayet News  - Fars Haber Ajansı'na göre, Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ın Lübnan'a verdiği desteğin devam ettiğini vurguladı ve Tahran'ın Lübnan'ın karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden geleceğinden emin olduğunu belirterek,  ''Dost ve kardeş Lübnan halkı,  karşı karşıya kaldıkları tüm zorlu aşamalardan geçti.'' dedi.

İran Dışişleri Bakanı Beyrut'ta Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri, Başbakan Necib Mikati ve Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bo Habib ile görüşecek.

Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde Filistinli grupların temsilcileriyle de bir araya gelecek.

İran Dışişleri Bakanı'nın Beyrut'a gelişiyle eş zamanlı olarak Lübnanlılar, sosyal paylaşım sitelerinde, #hoşgeldin- başlığıyla Hashtak  yayınlayarak İran İslam Cumhuriyeti'nin Lübnan'a verdiği destek için minnettarlıklarını dile getirdiler.



Yeni yorum ekle