Nuceba Hareketi: Irak'ta Herhangi Bir ABD Askeri Varlığı Kabul Edilemez

Çar, 06/10/2021 - 08:34

Nuceba İslami Direniş Hareketi sözcüsü Mühendis Nasr el-Şemmari, el-Nuceba TV'nin "Faydalı Sözler" programında açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Mühendis Nasr el-Şemmari, yaptığı açıklamada, "Nuceba Hareketi, siyasi faaliyete yalnızca milletin evlatlarına bir hizmet olarak görüyor." dedi.

El-Şemmari, "Sünni bölgelerdeki ciddi imkan eksikliğine ve hizmet krizine rağmen, bu bölgelerde herhangi bir protesto görülmedi!" diye belirtti.

Nuceba İslami Direniş Hareketi sözcüsü, "Şeyh İkrime Kabi'nin yolsuzluk yapmayan şahsiyetlerin seçimine ilişkin tavsiyesi, Irak'ın toprak bütünlüğünü savunmak yönündedir." dedi.

Hareketin sözcüsü, "Irak'ta herhangi bir ABD askeri varlığı kabul edilemez." diyerek bir kez daha ABD'nin varlığına karşı çıktılar.

Sözcü, el-Kazimi hükümetinin doların değerinde bir artışa yol açan Ekim hareketlerini desteklediğini belirtti.

Nuceba Hareketi sözcüsü, "Nuceba hareketinin talepleri tamamen gerçektir ve gerçekte yerine getirilebilir." açıklamasında bulundu.

Mühendis Nasr el-Şemmari, son olarak şöyle dedi: "Biz Nuceba Hareketi olarak siyaset uğruna ideallerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeyi kabul etmeyeceğiz."



Yeni yorum ekle