'ABD, Irak'ın Çin ile İmzaladığı Anlaşmanın Uygulanmasını Engelledi'

Pa, 03/10/2021 - 08:18

El-Fetih Parlamento Koalisyonu Başkanı, Irak'ın siyonist rejimle ilişkilerinin normalleştirilmesini reddederek, ABD'nin Bağdat-Pekin anlaşmasının uygulanmasına izin vermediğini açıkladı.

Welayet News  - El-Fetih Parlamento Koalisyonu Başkanı ve Irak Bedir Teşkilatı Genel Sekreteri Hadi el-Amiri, bu ülkenin merciyetin fetvasıyla teröre karşı büyük bir zafer elde ettiğini vurguladı.

Hadi el-Amiri şu ifadelerde bulundu: ‘Seçimler, Irak'a güvenlik getirmenin ve diktatörlüğün ve siyasi engellemenin geri dönmesini önlemenin en güvenli yoludur.

Irak'ın seçimlere doğru ilerlemekten başka çaresi yoktur ve merciyet, ülkenin gidişatını değiştirmek için seçimlerin kullanılması ve yozlaşmış insanların kenara itilmesi gerektiğini vurguladı.

Seçimi kazanırsak, ülkeyi terörizmden, mezhepçilikten ve yabancı varlıktan kurtaracağız.’

Hadi el-Amiri konuşmasının başka bir bölümünde ABD’nin bahane üretmesine değindi ve şunları söyledi: ‘ABD, Çin ile yapılan anlaşmanın uygulanmasını, geliştirilmesini, altyapının yeniden inşasını ve elektrik tedarikini engelliyor.

ABD'nin komplolarına ve etkisine karşı çıkılabilirse, elektrik sorununu çözmek kolay bir iştir. Elektrik krizini çözmek için Çin ve Almanya'dan faydalanmayı amaçlıyoruz.

Eski Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’ye yönelik protestolar, Çin ile Almanya arasında varılan bir anlaşmadan kaynaklandı.

Irak'ın siyonist rejimle ilişkilerinde normalleşme olmayacaktır, bu konuda geri çekilmeyeceğiz ve düşmanlara teslim olmayacağız.’

Geçen yıl Çin'i ziyaret eden eski Irak hükümeti, bu ülke ile ekonomik projeler, ulaşım vb. alanlarda çok sayıda anlaşma imzaladı.

Bazı siyasi partiler, Kazimi hükümetini Amerikan baskısı altında bu anlaşmaları iptal etmek zorunda kaldığı için eleştirdi. Kazimi, geçen yaz ABD'ye giden büyük bir heyetin başındaydı ve ABD'li yetkililerle anlaşmalar imzaladı.



Yeni yorum ekle