Siyonist askerler Filistinliler'e saldırdı

Ct, 02/10/2021 - 20:26

Nablus'un yakınındaki Beyta ve Beyt Decen kasabalarında yine saldırgan işgal güçleriyle, yahudileştirme faaliyetlerine karşı haklarını korumak amacıyla gösteriler düzenleyen Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi.

Welayet News  - Beyta kasabasında Filistinli gençlerin işgal güçlerine ait bir İHA'yı düşürdükleri haber verildi. İHA'nın işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerinden dolayı tehdit altında olan ve bu yüzden her hafta rutin gösterilerin düzenlendiği Cebelu Sabih bölgesinde düşürüldüğü belirtildi.

İşgal güçleri Batı Şeria bölgesinde Filistinli direnişçilerin gösterilerine müdahalede, üzerlerine gaz bombası atmak için İHA'ları kullanıyor.

Bugün Cebelu Sabih bölgesinde de işgal güçlerinin, yahudi yerleşim projelerini protesto amacıyla haftalık gösteri için toplanan göstericilerin üzerine İHA'lardan gaz bombaları attıkları ifade edildi.

Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında da, işgal güçlerinin haftalık gösteriye müdahaleleri sonucu 5 Filistinli plastik mermiyle yaralandı. Bunlardan ikisinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Bu bölgede yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla daha önce gerçekleştirilen gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sebebiyle sekiz kişi şehit edilmişti.

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin ortasındaki Babu'z-Zaviye mıntıkasında düzenlenen gösteriye de işgal güçleri müdahalede bulundu. İşgalcilerin müdahaleleri çatışmalara neden oldu.

El-Halil'de bir gösteri de İbnu Rüşd Kavşağı'nda, 72 günden beri açlık grevini sürdüren esir Mikdad Kavasime ile dayanışma amacıyla düzenlendi. Esirin hayatından tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getiren göstericiler Kavasime'nin özgürleştirilmesini isteyen pankartlar taşıdılar.

Kavasime, 1948 Toprakları'ndaki Kaplan Ceazevi'nde tutuluyor ve sağlığının tehlikede olduğu belirtiliyor.



Yeni yorum ekle