Ensarullah: Barışı İsteyen Kişi, Savaşı Bitirmeli ve Yemen'den Çıkmalıdır

Cu, 01/10/2021 - 14:38

"Kim barış istiyorsa barış süreci, saldırganlığı durdurmak, kuşatmayı kaldırmak, yabancı birlikleri Yemen'den çekmek, saldırganlığın etkilerini gidermek ve tazminat ödemek gibi konuları içeriyor."

Welayet News  - Ensarullah'ın sözcüsü ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin müzakere heyeti başkanı, "Yemen milleti savunma pozisyonundadır ve kimseye saldırmamıştır. Bu millet tamamen kendi hakkı olan hürriyet, egemenlik ve bağımsızlığı talep etmekte ve bu meşru haktan daha azıyla yetinmemektedir." açıklamasında bulundu.

 

Ensarullah sözcüsü ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam twitterdan yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Kim barış istiyorsa barış süreci, saldırganlığı durdurmak, kuşatmayı kaldırmak, yabancı birlikleri Yemen'den çekmek, saldırganlığın etkilerini gidermek ve tazminat ödemek gibi konuları içeriyor."

Geçtiğimiz günlerde Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur, Suudi-Amerikan koalisyonunun savaşı kaybettiğini ve savaştan çıkmak için kaybettiği itibarlarını bir nebze de olsa geri kazanacakları bir şekilde, uygun bir yol aradığını belirtmişti.

Suudi liderliğindeki koalisyon, Nisan 2015'ten bu yana Yemen devrik devlet başkanı Abdurabbu Mensur Hadi'yi yeniden iktidara getirmek için yoksul Yemen ülkesini hava, kara ve denizden ağır saldırılarla hedef alıyor.

Bu saldırılar, Yemen'in altyapısının büyük ölçüde tahrip olmasına ve bu fakir Arap ülkesinde yoksulluğun, işsizliğin ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden oldu.



Yeni yorum ekle