'Komşu Ülkelerin Siyonist Rejimin Eylemlerine Yatak Olmamasını Temenni Ediyoruz'

Per, 30/09/2021 - 08:44

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı, “Komşu ülkelerin sınırlarının değişmesini engellemek İran İslam Cumhuriyeti'nin ciddi bir stratejisidir” dedi.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, sınırların ve sınır bölgelerinin güvenliği için sürekli kontrolün önemine ve gerekliliğine değinerek, şu ifadelerde bulundu: ‘Çeşitli tatbikatlar yapmak, ulusal güvenliği güçlendirir ve sağlamlaştırır.

İran İslam Cumhuriyeti ile dost ve komşu ülkelerin sınırlarının güvenliği birbiriyle bağlantılı bir konudur ve bu konu bizim için çok önemlidir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, komşu ülke sınırlarının değiştirilmesini engellemek İran İslam Cumhuriyeti'nin ciddi stratejilerinden biridir ve bölgedeki herhangi bir jeopolitik değişikliğin iç güvenliğimize zarar vereceğini düşünüyoruz ve bunu her zaman kırmızı çizgimiz olarak açıkladık. Buradan hareketle, buna kayıtsız kalmamamız gerektiği açıktır.

Komşu hükümetler tatbikatın nedenlerini herkesten daha iyi biliyor. Savunmasını geliştirmek için tatbikatlar yapmak isteyen herhangi bir ülkenin egemenlik hakkına saygı duyuyoruz. Bu ay yediden fazla tatbikat ve son aylarda bölgede farklı ülkeler tarafından 37'ye yakın tatbikat yapıldı ve biz İran İslam Cumhuriyeti olarak bu tatbikatlara tepki göstermedik.

Üçüncü ülkelerin etkisi altında bulunan bazı ülkelerin, İran İslam Cumhuriyeti'nin muharebe birliklerinin hazırlık seviyelerinin arttırılması konusunda gerçekçi olmayan ve kışkırtıcı açıklamalarda bulunmalarını ve eylemlerimizi baltalamalarını kabul edemeyiz. Komşu hükümetler, İran’ın tatbikat düzenlemesinin nedenlerini herkesten daha iyi biliyor.

Komşularımızın toprağının siyonist rejimin kötü eylemlerine yatak olmamasını temenni ediyoruz. İran İslam Cumhuriyeti, komşu sınır bölgelerimizin ve komşu ülkelerin, bölge ve ülkeler için güvenli ve emniyetli bir ortam olmasını umut ediyor. Dolayısıyla buna iki kat daha duyarlı olmakla birlikte, komploları ve kinleri Müslüman milletlere gizli olmayan siyonist rejim gibi yabancı unsurların komşularımızın toprağını kötü ve suç amaçlarını gerçekleştirmek için bir platform haline getirmesine izin vermemelidirler.’

Tuğgeneral Pakkpur, siyonist rejimin bazı Müslüman ülkelere yakınlaşmadaki kötü niyetlerine değinerek şunları söyledi: ‘Siyonist rejimin Müslüman milletler arasında ihtilaf ve bölünme yaratmak amacıyla bölgedeki bazı ülkelere yardım ve destek verdiği konusunda şüphe yoktur.

Hiçbir ülkenin topraklarının bu sahte rejimin unsurlarının varlığı ve güvenlik karşıtı faaliyetleri için güvenli bir yer ve üs haline getirilmesine müsamaha göstermeyeceğiz.

Ülkelerin uluslararası sınırlarındaki herhangi bir düzensizlik ve sorun mutlaka yeni anlaşmazlıkların ve çatışmaların kökeni ve kaynağı olacaktır; Hele ki bu sorunlar şeytani Siyonist rejimin amaçlarına ulaşmak amacıyla üretiliyorsa. Komşumuz olan bir ülkenin toprağının bu sorunların üretim ve yayılmasının kaynağı ve temeli olmasına asla izin vermeyeceğiz.’ 



Yeni yorum ekle