El-Amiri: Haşd Şabi'nin Gölgesinde İsrail İle Normalleşme İmkansız

Per, 30/09/2021 - 08:36

El-Ahd News'in bildirdiğine göre, Irak Fetih Koalisyonu başkanı Hadi el-Amiri, siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmenin siyonizme karşı güçlü bir engel olan Haşd Şabi'nin varlığının gölgesinde imkansız olduğunu belirtti.

Welayet News  - Bağdat'ta Fetih koalisyonunun destekçilerine konuşan Hadi el-Amiri, Haşd Şabi'ye yönelik bir saldırının, Ehl-i Beyt'in (as) takipçileri arasındaki direniş ruhuna yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti.

Hadi el-Amiri, şehitlerin kanı sayesinde elde edilen bu pak meyvenin (Haşd Şabi'nin) korunması gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi: "Siyonist rejimin Haşd Şabi'nin Irak'taki karargahına saldırısı, İsrail ile ilişkileri normalleştirme çabaları karşısında oluşturulan çelik duvarı yıkma girişimidir."

Fetih Koalisyonu başkanı, Haşd Şabi'yi korumak için halkın seçimlere geniş katılımı çağrısında bulundu.

El-Amiri, Fetih fraksiyonunun (parlamento grubunun) silaha sarıldığını ve Irak'ı savunmak için direndiğini ve fraksiyonun Irak'ı desteklemek ve inşa etmek için kazanımlarını ve çabalarını sürdürmek için yaklaşan seçimlerde ezici bir zafer kazanacağını söyledi.

Fetih Koalisyonu başkanı, Irak'ın bölgede söz sahibi olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Erbil'de işgal rejimi ile ilişki kurulması çağrısında bulunanların katıldığı bir toplantı düzenlenmiş ve toplantı Irak medyasında geniş yer bulmuştu. Ülkedeki hemen hemen tüm yetkililer, partiler, siyasi, aşiret ve toplumsal güçler bunu şiddetle kınadı. 



Yeni yorum ekle