Ürdün ile Suriye Arasındaki Sınır Kapısı Açıldı

Per, 30/09/2021 - 07:30

Suriyeli kaynaklar, mal ve yolcu geçişi için Ürdün ve Suriye arasındaki sınır kapısının yeniden açıldığını duyurdu.

Welayet News  - Birkaç gün önce Ürdün İçişleri Bakanı Mazen el-Faraya, Ürdün-Suriye sınırının Nasib-Cabir kapısının yeniden açılacağını duyurdu.

Sınır kapısının sabah saatlerinde yeniden açılmasıyla çift yönlü trafik akışı başladı, onlarca araç geçiş yaptı.

Malların ve yolcuların taşınmasına yönelik teknik önlemlerin gölgesinde bu sürecin yürütüldüğünü kaydetti.

Ürdün İçişleri Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında, gerekli güvenlik ve sağlık önlemleri dikkate alınarak Ürdün ile Suriye arasındaki ticaret ve turizm alışverişlerinin etkinleştirilmesi için kararın alındığını vurguladı.

Uzmanlar, Ürdün ile Suriye arasında güvenlik ve ekonomi alanında doğal ilişkilerin kurulmasının her iki tarafa da kesinlikle fayda sağlayacağına inanıyor.

10 yıl sonra kapatılan Cabir sınır kapısının yeniden açılması, iki ülke arasındaki transit ticareti yeniden başlatacak ve Türkiye, Lübnan ve Suriye'den Basra Körfezi bölgesi ülkelerine mal transferini sağlayacak. Bu da Ürdün'e yılda 500 milyon dolar getirebilir.

Suriye ile Ürdün arasındaki Cabir sınır kapısının açılması Suriye'nin tek başarısı olmayacak. Suriye'ye ters göçün başlaması ve iki ülkenin koordinasyonunda bir milyondan fazla Suriyeli mültecinin "el-Mafrak" kampından ve Ürdün'ün diğer şehirlerinden anavatanlarına dönmesi çok da zor değil.



Yeni yorum ekle