Yıllar Sonra Yeniden; Ürdün'den Şam'a Uçuşlar Başlıyor

Çar, 29/09/2021 - 10:50

Ürdün Havayolları Şirketi ‘Royal Jordanian’ Amman'dan Şam'a direkt uçuşların bu yıl 3 Ekim'de yeniden başlayacağını açıkladı.

Welayet News  - Amman ve Şam arasındaki uçuşlar, Suriye'deki krizin ardından on yıldan fazla bir süredir askıya alınmıştı.

Ürdün Krallığı yayınladığı bildiride, Ürdün Başbakanı Bişer el-Hasavneh'in Suriye ekonomi ve ticaret, su kaynakları, tarım ve elektrik bakanlarından oluşan bir Suriye heyeti ile yaptığı görüşmenin ardından resmi bir açıklama yaptı.

Çok sayıda Ürdünlü bakanın katıldığı bu toplantıda Ürdün Başbakanı, iki ülke ve kardeş ulusun ortak çıkarlarına hizmet etmek için Ürdün ve Suriye arasındaki birçok alanda işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Ürdün Başbakanı, bu toplantıların ve karşılıklı ziyaretlerin iki kardeş ülkenin yararına projelere yol açması ve Ürdün ile Suriye arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin güçlenmesine yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Mısır gazını ve elektriğini Ürdün ve Suriye üzerinden Lübnan'a aktarma sürecini hızlandırma olasılığını da değerlendiren Bişer el-Hasavneh, Ürdün'ün bu zorlu ekonomik koşullarda Lübnan'ı desteklemeye kararlı olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle