"İran ve Arap Ülkeleri Arasında Her Türlü Dayanışmayı Olumlu Karşılarız"

Pt, 27/09/2021 - 16:58

Suriye dışişleri bakanı Tahran'ın Arap ülkeleri ile yakınlaşmasını olumlu karşılarken, Suriye'nin Siyonist rejim ve destekçilerinden asla korkmadığını duyurdu.

Welayet NewsEl-Meyadin'in bildirdiğine göre Faysal Mikdad dün yaptığı açıklamada, İslam cumhuriyetinin Arap ülkelere destek verdiğini ve Filistin ve Suriye halkları yanında durduğunu belirterek, İran tarafından bu iyi davranışın iyilikle karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Mikdad açıklamasının devamında batı ülkelerinin Suriye halkı ve hükümetine karşı çelişkili standartlarına değinerek, Suriye'nin batı ülkelerinin niyetine asla güvenmediğini söyledi. söz konusu ülkeler Suriye'de terörizmi oluşturarak onu finanse ettiler ve hala teröristler ve katilleri Suriye'ye gönderiyorlar. 

Mikdad İran'dan Lübnan'a yakıt seviyatını durdurmak amacı ile Siyonist rejimin Baniyas limanını bombalamasına asla korkmadıklarını ifade ederek, Lübnanlı kardeşleri desteklerken onun tehlikelerini düşünmediklerini söyledi.

Batı ülkelerinin Suriye halkına en yoğun yaptırımları uyguladıklarını ifade eden Mikdad, Suriye'nin doğal kaynaklarla dolu olduğunu fakat Amerika ve Avrupa yaptırımlarının Suriye'de ekonomik sorunlara sebep olduğunu vurguladı.

Mikdad batı ve Amerika'nın Suriye'deki teröristleri finanse ettiğine işaretle, Amerika'nın Sezar yasasını iptal etmesi gerektiğini, zira bunun insanlığa karşı cinayet olduğunu ve böyle bir yasanın Suriye halkının yararına değil, İsrail rejimin yararına olduğunu ifade etti

Tags: 


Yeni yorum ekle