İran Dışişleri Bakanı: General Süleymani suikastı terörizmin en bariz tezahürüdür

Cu, 24/09/2021 - 07:35

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, terör olgusunun bugün dünyayı ele geçirdiğini belirterek, ''ABD'nin Irak'ta büyük barış komutanı general Kasım Süleymani'ye suikast düzenlemesi bu terörün en açık tezahürlerinden biridir.'' dedi.

Welayet News  - İRNA'ya göre, Emir Abdullahiyan, dün BM Genel Kurulu oturum kulisinde Abdullah Şehit ile görüşmesinde, ''İran içinde, failleri adalete teslim etmek amacıyla suikastı araştırmak üzere uluslararası bir hukuk komitesi kuruldu, ancak Birleşmiş Milletler'in kesinlikle oynayacağı önemli bir rol var.'' dedi.

İran Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti'nin Lübnan'dan Irak ve Afganistan'a terörle mücadelede bölgesel hükümetlerle işbirliği yapmadaki yapıcı rolüne dikkat çekti.

Emir Abdullahiyan, yaptırımların halklara  karşı bir terör aracı haline geldiğini belirterek, Genel Kurul'un ABD'nin tek taraflılığına ve hukuksuzluğuna çok taraflılığı güçlendirerek karşı koymasının beklendiğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı, sloganlarına rağmen ABD'nin ekonomik terörü sağlık ve uyuşturucu terörüyle ilişkilendirmesinden üzüntü duyduğunu belirtirken, uluslararası  toplumun bu yaklaşıma ciddi bir tepki vermesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmede  Abdullah Şehit de, çok taraflı sistemi uluslararası toplumun tek yolu ve seçimi olarak nitelendirerek, korona salgınının ülkelerin ne kadar birbirine bağlantılı olduğunu gösterdiğini ve kimsenin güvende olmadığı zaman bütün dünyanın da güvende olmadığını gösterdiğini söyledi.



Yeni yorum ekle