Yemen'de 21 Eylül Devrimi Coşkuyla Kutlandı

Çar, 22/09/2021 - 11:11

Yemen’de 21 Eylül Devrimi yıldönümünde gösteriler Saide, Hacca, Amran, Zamar, İb, Beyza, Mahvit, Raima, Taiz, Ed-Dali, El-Cavf ve Ma'rib illerinde gerçekleşti.

Welayet News  - Gösterilere katılanlar,  Yemen Milli  Kurtuluş Hükümeti başkanı Abdul Melik el-Husi'nin posterini ve çeşitli dövizleri taşıdılar.

Sa’de Valisi Muhammed Cabir Avaz yaptığı konuşmada, Yemen halkının, Yemen toprakları tamamen özgürleşene kadar saldırgan koalisyonla mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Avaz, Yemen halkını saldırganlara karşı koymaya, kamuoyunu uyanık olmaya ve cephelere destek olmaya çağırdı, Yemen ordusunu Ma’rib ve diğer cephelerde kazandığı zaferlerden dolayı tebrik etti ve aldatılanları da vatanlarına dönmeye çağırdı.

20014 yılında Yemen halkı, devrik Yemen Devlet Başkanı AbdRabbu Mansur Hadi hükümetinin ülkeyi yönetmedeki beceriksizliği üzerine protesto gösterileri düzenledi, ardından Ensarullah 21 Eylül 2014'te Sana'ya girdi ve Mansur Hadi'yi devirdi.

Buna karşılık, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Mansur Hadi'yi ABD'nin yardımıyla birkaç Batı ve Arap ülkesinden oluşan bir koalisyonda iktidara geri getirme bahanesiyle Yemen'e karşı büyük çaplı saldırılar başlattı.

Birleşmiş Milletler ülkedeki kıtlığın "en büyük insani felaket" olduğunu ve yedi milyon insanın yetersiz beslendiğini bildirdiği saldırıda şimdiye kadar 100.000'den fazla Yemenli öldürüldü veya yaralandı.









Yeni yorum ekle