Suudi Arabistan ve BAE, ABD'nin Maşasıdır

Sa, 21/09/2021 - 18:10

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Genel Sekreteri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD'nin maşası olduklarını bildirdi.

Welayet News  - El-Meyadin'e göre, El'Husi,  dün devrimin yedinci yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, "21 Eylül devriminin en önemli başarısı, ülkenin çöküşünü ve yabancı vesayetin durdurulmasıdır.'' dedi.

Ensarullah  ayrıca şöyle dedi:  "21 Eylül devrimi Yemen'e onur ve özgürlük kazandırdı ve Yemen düşmanlarının sorunu özgürlük ve bağımsızlık arzusu ve ırkçı İsrail'e karşı tutumları ve İslam ümmetinin meseleleridir."

ABD'nin ırkçı  İsrail'in yanında hareket ettiğini ve terörist İsrail'in ABD'nin bölgedeki özel temsilcisi olduğunu belirten el'Husi, "Ülkemizin bağımsızlığı için güçlü ve sağlam bir hükümet kurmaya çalışıyoruz.'' dedi.

Ensarullah, Sana'nın kontrol ettiği bölgelerdeki somut güvenlik ve ekonomik başarılara işaret ederek, iç durumun daha iyi olduğunu ve Yemen'in iğrenç cinayetlere karşı askeri zaferlerinin ve düşmana yönelik kuşatmasının artacağını söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Genel Sekreteri ayrıca şöyle dedi: "21 Eylül devriminden önce ülkeyi ABD büyükelçisi yönetiyordu ve cumhurbaşkanlığının yerini Washington büyükelçiliği almıştı ve devrim olmasaydı Yemen tam bir parçalanma ve yabancıların üssü haline gelecekti. Yemen'deki ABD birlikleri, El Kaide ile mücadele bahanesiyle her geçen gün artıyordu ve şimdi Yemen'i hedef almak ABD'nin, Siyonist rejimin ve İngiltere'nin de çıkarınadır.



Yeni yorum ekle