Taliban: Güvenli Ortam Oluşunca Kız Öğrenciler Eğitime Devam Edecek

Sa, 21/09/2021 - 14:17

Taliban Sözcüsü IŞİD'i kontrol altına alma yeteneğine sahip olduklarını vurguladı ve tüm kızların yakında okula döneceğini de söyledi.

Welayet News  - Taliban Enformasyon ve Kültür Bakanlığı Başkan Yardımcısı Zebihullah Mücahit, IŞİD'in son saldırıları hakkında bu grubun Afganistan için bir tehdit olarak görülmediğini ve Taliban'ın bunu kontrol altına alma yeteneğine sahip olduğunu söyledi.

Nangarhar eyaletinin başkenti Celalabad kentinde son IŞİD bombalamalarıyla ilgili olarak iki terörist grubun tutuklandığını da sözlerine ekledi.

Mücahid, Tolonews’e, IŞİD'in bu konuda da bir tehlike olarak görülmediğini, çünkü IŞİD'lilerin düşüncesinin halk tarafından nefret edilen bir düşünce olduğunu ve kimsenin onları desteklemediğini söyledi ve ‘ikincisi şu ki IŞİD'e karşı mücadelemiz geçmişte de etkili oldu’ diye ekledi.

Avrupa Birliği'nin Afganistan'daki insan hakları ihlalleri konusundaki endişelerine yanıt veren Zebihullah Mücahid, uluslararası toplum Taliban'ı tanırsa, Afganistan'daki insan hakları durumuyla ilgili endişelerinin gideceğini söyledi.

Mücahid, ‘Tanınıp eleştirilinceye kadar, bize göre bu tek taraflı bir yaklaşımdır. Bize sorumlu davranmaları ve mevcut hükümetimizi sorumlu bir hükümet olarak tanımaları iyi; Daha sonra endişelerini bizimle yasal olarak paylaşabilirler, böylece endişelerini giderebiliriz’ dedi

Mücahid ayrıca, kız öğrencilerin "güvenlik ve emniyetini" sağlamak için yönergeler üzerinde çalıştıklarını ve bundan sonra kız okullarının daha yüksek eğitim seviyelerinde yeniden açılacağını söyledi.



Yeni yorum ekle