Binden Fazla Silahlı Kişi Silahlarını Suriye Ordusuna Teslim Etti

Sa, 21/09/2021 - 07:50

Bir güvenlik kaynağı, Tefes kentinde silahlı 1.350 kişinin silahlarını Suriye ordusuna teslim ettiğini ve onların durumlarıyla ilgilenildiğini açıkladı.

Welayet News  - Suriye ordusu, bu ülkenin güneyindeki Dera'nın batısındaki Tefes şehrinde mevzisini sağlamlaştırıyor ve yerini alıyor.

Suriye ordu güçleri, halkın yoğun ilgisiyle birlikte Pazartesi gününden itibaren Tefes'te güvenlik operasyonu başlattı.

Bir güvenlik kaynağı, 1.350 silahlı kişinin silahlarını Suriye ordusuna teslim ettiğini ve onların durumlarıyla ilgilenildiğini söyledi. Elbette bu kişilerin sayısının artması bekleniyor.

Askeri bir kaynak da Tefes’i temizleme operasyonunun büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü ve bölge halkının bu konuda orduyla iyi bir işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Suriye ordusu şimdiye kadar, el-Barid, el-Agrar Taburu ve Ulusal Hastane çevresi olmak üzere üç ana eksende mevzilerini sabitledi ve bu üç nokta Tefes’in hassas noktaları sayılmaktadır.

Suriye ordusu, ülkenin güneyinde silahlı kişilerle anlaşmaya varmasının ardından yakın zamanda Dera el-Beled gibi kilit bölgelerin kontrolünü ele geçirdi. Diğer güney bölgelerindeki kontrol operasyonları devam ediyor.

2013'te Suriye’nin batısında bulunan Dera eyaletindeki ve işgal altındaki Suriye-Ürdün ve Golan Tepeleri'ndeki kasabalar yavaş yavaş Suriye kontrolüne girdi. 2018'de Suriye ordusu bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdi, ancak bazı bölgelerin silahlı kuvvetlerini Suriye hükümetiyle uzlaşmayı kabul etmeye ikna etmek için bu bölge ve kasabalara askeri operasyonlarla girmedi, ancak o zamandan beri bu sağlanamadı.

Tags: 


Yeni yorum ekle