Erdoğan: Türkiye ve ABD Ortak Çıkarlara Dayanan İki Dost ve Müttefik

Pt, 20/09/2021 - 13:29

Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu için New York'a giden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki programına başladı.

Welayet News  - Erdoğan, BM Genel Merkezi karşısında yapımı tamamlanan Yeni Türkevi Binası'nda incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, 19- 22 Eylül 2021 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret edecekler ve 20 Eylül günü, New York’ta inşa edilen Yeni Türkevi binasının açılışını yapacaklardır” denilmişti.

Erdoğan, New York'ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen ve kısa bir süre önce satışa çıkan kitabıyla aynı ismi taşıyan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" başlıklı konferansta konuştu.

ABD ile ilişkilere de değinen ve "Türkiye ve ABD ortak değerlere, ortak çıkarlara ve köklü bir geçmişe dayanan iki dost ve müttefik ülkedir" diyen Erdoğan, ABD'deki Türk toplumunu "Türkiye düşmanlarının yürüttüğü kampanyalara karşı çalışmaya" ve "PYD ile FETÖ'yü anlatmaya" çağırdı:

"Bazı konularda dönem dönem görüş ayrılıkları yaşasak da birçok bölgesel ve küresel meselede benzer tutum ve çıkarlara sahibiz. Ekonomik açıdan da büyük ve her geçen gün artan bir işbirliği potansiyelimiz var. Salgına rağmen ikili ticaret hacmimiz 20 milyar doları aştı. Bu yıl da inşallah 25 milyar dolar seviyelerine ulaşacağız. 100 milyar dolar hedefine erişmek için de çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz."



Yeni yorum ekle