ABD Irak'tan Çekilecek Mi?; 'Irak Halkı Bu Yalanlara Kanmıyor'

Çar, 15/09/2021 - 07:39

Irak Hizbullah'ı Sözcüsü, Bağdat ile Washington arasındaki stratejik müzakerelerin sonucunu eleştirerek, ABD askerlerinin bu ülkeyi terk etmesi gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Irak Hizbullah Tugayları Salı günü, ABD ile Irak hükümeti arasındaki stratejik görüşmelerin sonuçlarının Irak halkını aldatmak olduğunu açıkladı.

Sözcü Muhammed Muhi, Irak parlamentosunun ABD askerlerini geri çekme kararının göz ardı edildiğini ve ABD askerlerini Irak'tan çekmeye yönelik her türlü girişimin aslında halkı aldatma girişimi olduğunu söyledi.

Muhammed Muhi, ABD ile Irak arasındaki stratejik görüşmelerin sonuçlarının yanlış olduğunu belirterek, “Irak halkı bu yalanlara aldanmıyor" dedi.

Muhi, ABD birliklerinin Irak'tan ayrılması ve onlara seçim sürecine hâkim olma şansı verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Irak parlamentosu, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşd Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühedis’in Bağdat Havaalanı yakınlarında ABD tarafından suikasta uğramasından iki gün sonra bu ülkenin birliklerinin Irak’tan çıkarılması kararını onayladı. Bu süre zarfında taraflar, bu konuyu ele almak ve bu konuda bir yol bulmak için birkaç tur görüşme yaptı.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi Başkanlığındaki Irak ile ABD arasındaki stratejik müzakerelerin son ve dördüncü turu 23 Temmuz 2021'de Washington'da yapıldı ve ABD birliklerinin 2021 sonunda Irak'tan ayrılması planlandı.  

Tags: 


Yeni yorum ekle