Ryabkov: ABD Suriye’yi bölmek istiyor

Çar, 15/09/2021 - 07:29

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin cephaneliklerinde fiilen Suriye’yi bölme senaryosunun bulunduğunu belirtti.

Welayet News  - Sergey Ryabkov, RT Arabic televizyonuna yaptığı açıklamasında, “Suriye'deki istikrarsızlığın ve çatışmanın devam etmesinin temel nedenlerinden birinin ülkedeki yasadışı ABD varlığı olduğunu hatırlatıyorum” ifadesini kullandı.

“Cephaneliklerinde, fiilen Suriye'yi bölme senaryosunun olduğunu düşünüyorum” diyen Rus diplomat, “Biz buna karşıyız ve BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü teyit eden mevcut kararları doğrultusunda hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sergey Ryabkov,  verdiği röportajda, "Suriye'de istikrarın olmamasının ve çatışmanın devam etmesinin ana nedenlerinden biri ABD'nin bu ülkedeki yasadışı varlığıdır." dedi.

Bu arada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Salı günü Rusya'ya  bir ziyarette bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Moskova'da görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki "yasa dışı yabancı güçleri" ülkede birliğin sağlanmasında engel olarak nitelendirdi.

Kremlin'in açıklamasına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmede, Birleşmiş Milletler kararı olmaksızın Suriye'de "yasa dışı bulunan yabancı güçlerin" ülkede birliğin sağlanmasını engellediğini söyledi.

Açıklamaya göre, Suriye'deki devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Esad'ı tebrik eden Putin görüşmede "Teröristler çok ciddi hasara yol açtı ve sizin yönetiminizdeki Suriye hükümeti toprakların yüzde 90'ınında kontrolü sağladı" ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle