Gantz'dan Zor İtiraf; İran İHA'ları Yıkıcı ve Çok İsabetli

Pt, 13/09/2021 - 10:15

Terör rejimi İsrail Savaş Bakanı, İran'ın hassas ve yıkıcı insansız hava araçlarına sahip olduğunu itiraf etti.

Welayet News  - İşgal rejimi Savaş Bakanı Bani Gantz yaptığı açıklamada, İran'ın geliştirdiği en önemli araçlardan birinin balistik füzeler veya savaş uçakları gibi binlerce kilometre yol kat edebilen insansız hava araçları olduğunu söyledi.

Daha önce,  İsrail füze endüstrisinin babası lakaplı Uzi Robin, İran'ın askeri gücünü itiraf etmiş ve İran'ın sivil ve askeri uzay programları geliştirmedeki hızlı ilerlemesinin gerçek bir endişe kaynağı olduğunu vurgulamıştı.

Herzliya'daki Reichman Üniversitesi'nde "Terörle Mücadele Politikası" konulu bir seminerde Gantz, ‘İHA'lar İran'ın geliştirdiği en önemli araçlardan biri. Son zamanlarda silahlı gruplara nasıl inşa edileceğini de öğretiyor’ dedi.

Terör rejimi Savaş Bakanı Gantz şöyle devam etti: "Çok isabetli ve yıkıcı İHA'lardan bahsediyoruz. Balistik füzeler veya savaş uçakları gibi bu dronlar binlerce kilometre uçabilir. İranlılar bu insansız hava araçlarını inşa ederek Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri ve Kudüs Gücü ile koordineli olarak temsilcilerine teslim etti.

Gantz, Yemenli Ensarullah’ın elinde düzinelerce insansız hava aracı olduğunu ve Hamas ile İslami Cihad'ın da onları nasıl kuracaklarını öğrendiğini iddia etti.



Yeni yorum ekle