Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan'ın ortak tatbikatı yapıyor

Pa, 12/09/2021 - 08:52

Azerbaycan Cumhuriyeti, Türkiye ve Pakistan'ın ortak tatbikatı bugün başlıyor.

Welayet News - Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, tatbikatın ilk kez Bakü, Ankara ve İslamabad arasında ortaklaşa Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarında 9 gün süreyle gerçekleştirileceğini duyurdu.

"Üç Kardeş 2021" adlı tatbikatın amacı Azerbaycan Cumhuriyeti, Türkiye ve Pakistan özel kuvvetleri arasındaki işbirliğini artırmak ve üç ülkenin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktır.

Daha önce Türkiye, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Pakistan Meclis Başkanları, Bakü'de Azerbaycan Milli Meclisi'nin ev sahipliğinde Temmuz ayında düzenlenen törende "Bakü Deklarasyonu" adlı bir bildiriye imza attılar.

Açıklamaya göre, üç ülke kültürel ve tarihi bağlar, karşılıklı saygı ve güvene dayalı işbirliğini genişletme konusundaki kararlılıklarını yinelediler.

Ankara, Bakü ve İslamabad'ın Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki üçlü tatbikatları, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin daha önce ortak tatbikat yapmış olduğu koşullarda başlayacak.

Ankara, geçen yıl Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesi yüzünden yaşanan 44 günlük savaş sırasında Bakü'ye desteğini açıklamıştı.



Yeni yorum ekle