Suriye: ABD'nin Düşmanca Eylemleri Yenilgisini Örtbas Etmek İçin

Çar, 25/08/2021 - 10:30

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak, ABD'nin Suriye'ye karşı düşmanca yaklaşımının Afganistan'daki yenilgisini örtmeyi ve terörü desteklemeyi amaçladığını söyledi.

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın iddialarını kınadı ve şu ifadelerde bulundu: ‘Suriye, 2013'te Şam'ın Doğu Guta kentinde meydana gelen Sahte Kimyasal Silah Olayıyla İlgili ABD Dışişleri Bakanlığının basın açıklamasındaki yanlış ve yalan iddiaları kınamaktadır.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması, ABD'nin Suriye'ye düşmanca yaklaşımının Afganistan'daki yenilgisini örtbas etmek ve Suriye'nin karşı karşıya olduğu terörizmi desteklemek olduğunu açıkça göstermektedir.

ABD'nin terörü destekleme politikası ve her türlü insanlık dışı ve ahlaksız yaptırımları kınanmayı hak ediyor.’

Konuyla ilgili olarak Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan da şunları söyledi: ‘Bugün Suriye, terörizme karşı saha başarılarından sonra işgalci ülkelerin ekonomik terörüyle karşı karşıyadır.

Avrupa Birliği ve ABD'nin Suriye'ye yönelik haksız, tek taraflı ve yasadışı eylemleri, uluslararası hukukun açık ihlali ve insan haklarının en basit sorunlarıdır.

ABD ve Avrupa yaptırımları savaş suçu düzeyine ulaşıyor; Çünkü Suriye'ye karşı savaşta kullanılan silahlardan biri, Suriye vatandaşlarının hayatına ve geçimine zarar verdi.’

Eymen Susan ayrıca, AB'nin Suriye'deki durumla ilgili devam eden yanılgılarını vurguladı ve bunun, bu birliğin bağımsızlık eksikliğinden ve ABD politikalarını körü körüne takip etmesinden kaynaklandığını ve bunun Avrupa ülkelerinin yararına olmadığını söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle