Asaib-i Ehli Hak Hareketi: Türkiye'nin saldırılarına itiraz etti

Ct, 21/08/2021 - 08:41

Irak'ın Sincar kentinde Türkiye savaş uçaklarının bir hastaneye son saldırısı ardından Asaib Ehli Hak hareketi genel sekreteri ıraklı yetkililerin bu saldırıya sessiz kalmalarına itiraz ederk, bunun utanç verici olduğunu belirttiler.

Welayet News - Asaib Ehli hak hareketi genel sekreteri Şeyh Kays el-Hazali Türkiye'nin bu ülkenin toprak bütünlüğüne saldırılarına tepki göstererek şiddetle kınadı.

Şeyh Hazali Türkiye'nin Irak ulusal hakimiyetine saldırılarına karşı sessizliğin utanç verici ve tuhaf olduğunu, hükümetin bu konuda hiçbir tepki göstermemesinin şaşırtıcı olduğunu belirtti.

Şeyh Hazali ayrıca Türkiye girişimlerine karşı sessiz kalmanın Ankara'yı Irak topraklarına daha fazla saldırması için teşvik ettiğini, bu sessizliğin devam etmesinin Ankara saldırılarına daha tehlikeli boyutlar kazandırabileceğini söyledi.

Iraklı kaynaklar geçen Salı günü Türkiye savaş uçaklarının Zincar'da özel güçleri askeri hastanesini hedef aldıklarını duyurdu.

Haberlere göre hastane Haşdi Şabi güçlerine bağlıydı.

Saldırı ile ilgili bir kaynak Mevazin News'a yaptığı açıklamada, " Savaş uçakları sivilleri hastaneden tahliye etmek isteyen herkesi hedef alıyor” dedi.



Yeni yorum ekle