Yemen'de Aşura Merasimi: Aşura Kurtuluş Çizgisidir

Per, 19/08/2021 - 17:15

Bu sabah Hz.Hüseyin'in (a.s) şehadet yıl dönümünde, Yemen halkı Sa’da şehrinde büyük bir yürüyüş yaparak ABD ve siyonist rejim aleyhine sloganlar attı. 

Welayet News  - Yürüyüşe katılanlar, işgal rejimi ve Amerikan mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunan ve bölgedeki ABD politikalarına karşıt ifadeler barındıran pankartlar taşıdı.

Yürüyüşe katılanlar, "Aşura kurtuluş çizgisidir", "Kudüs'e kadar yürüyüşüne devam edeceğiz", "Kehbub'dan Asir'e... millet gönüllü güç olacak" sloganları attı.

El-Menar haber ajansının aktardığına göre yürüyüş sırasında konuşmalar yapıldı ve Hz.Hüseyin'in (a.s) İslam Ümmeti'nin sapmalarına karşı gösterdiği fedakarlıklara dikkat çekilerek şöyle denildi: "Haklı bir dava olursa, yedi yıldır büyük Yemen milletinin karşı karşıya olduğu gibi, kan kılıca gelip gelecektir."

Bu yürüyüşün kararının, İmam Hüseyin'in (a.s) hayatını feda etme ve zamanın zalim ve tağutlarıyla yüzleşme yolunun devamı olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bizim duruşumuz düşmanların saldırılarına karşı çıkmak ve İmam Hüseyin'in (a.s) tağutlara karşı kıyamını devam ettirmektir. ABD ve çetelerinin akıttığı mazlum Yemen milletinin kanı İmam Hüseyin'in (a.s) kanının bir devamıdır ve milletimizin fedakarlığı Kerbela'daki fedakarlıkların devamıdır."



Yeni yorum ekle