İsrailli Uzman: ABD’nin Afganistan’tan kaçışı İran’ın direniş yaklaşımının etkili olduğunu gösterdi

Sa, 17/08/2021 - 19:36

İsrailli bir uzman, Afganistan’da yaşanan gelişmelerin İran’ın ABD’ye karşı başarılı bir yaklaşım izlediğinin göstergesi olduğunu itiraf etti.

Welayet News - İletişim ve uluslararası ilişkiler uzmanı Profesör Eytan Gilboa, FM 103'e verdiği röportajda, Amerikan kamuoyunun uzun ve faydasız savaşlardan son derece bıktığını ve tüm kesimlerin üzerinde anlaştığı tek şeyin bu savaşlardan kurtulmak olduğunu söyledi.

İsrailli uzman, Afganistan'dan kaçan ABD birliklerinin İran üzerindeki etkisiyle ilgili bir soru üzerine şöyle dedi: “Bu geri çekilme İran'ın ABD'ye yaklaşımının başarılı olduğunu ve ABD'nin sabır ve direnişle mağlup edilebileceğini gösteriyor. Ve böyle bir şey sadece kağıt üzerinde değil, biraz sabır ve baskı ile İslam Batı'yı yenebilir.

Bugün, Biden liderliğindeki ABD, İran'ı 2015 anlaşmasına (Bercam) geri dönmeye çağırıyor ve bunun için yalvarıyor, bu nedenle ABD'nin Afganistan'daki yenilgisi İran'ı bu gibi durumlarda daha güçlü hale getirecek”.

İsrailli uzman, ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesinin ABD'ye meydan okuma yaklaşımını güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle