Taliban: Afganistan'da Savaş Bitti

Pt, 16/08/2021 - 12:21

Afganistan'da Taliban ülke yönetimini ele geçirirken, ABD Dışişleri Bakanlığı, Kabil Büyükelçiliğindeki tüm personelin güvenli şekilde Hamid Karzai Havalimanına transfer edildiğini açıkladı.

Welayet News  - Yaklaşık 6 bin ABD askerinin katıldığı tahliye operasyonunda binlerce Amerikalı personel ile 2 bin kadar ABD'ye destek olan Afgan'ın da ülkeden çıkarılması bekleniyor.

ABD yönetimi kısa süre önce, Kabil'deki Amerikalıların güvenli şekilde tahliyesi için Hamid Karzai Havalimanı çevresindeki güvenlik önlemlerini artıracağını ve havalimanındaki hava trafik kontrolünü ele alacağını açıklamıştı.

Pazar günü Taliban’ın siyasi ofisi sözcüsü Afganistan’da savaşın bittiğini ilan etti ve uluslararası toplumla barışçıl ilişkiler çağrısında bulundu. Sözcü Muhammed Naim, el-Cezire’ye verdiği röportajda, Taliban’ın tecritte yaşamak istemediğini ve yönetimin türü ve rejimin biçiminin yakında netleşeceğini söyledi.

Naim, grubun kadınların ve azınlıkların şeriat hukuku kapsamındaki haklarına ve ifade özgürlüğüne saygı duyduğunu ve basın özgürlüğünün sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Naim yaptığı açıklamada ABD ile çalışmış olanların affedileceğini ve cezalandırılmayacağını ifade etti.

Naim, “Tüm ülkelerden ve kuruluşlardan herhangi bir sorunu çözmek için bizimle oturmalarını istiyoruz” dedi.



Yeni yorum ekle