ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Ct, 14/08/2021 - 08:38

ABD Hazine Bakanlığı, tek taraflı politikaları ve yasa dışı yaptırımları kapsamında "petrol kaçakçılığı ağına" katılma bahanesiyle bir şahıs, dört şirket ve bir petrol tankerine yaptırım uyguladı.

Welayet News - ABD Hazine Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Mahmud Reşid el-Hesabi, Nimr International LLC, Orbit Petrochemicals Trading LLC, Bravery Maritime Corporation, Nimr International SRL ve 'Oman Pride' tankerini yaptırımlar listesine aldığını duyurdu. .

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, İslam Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nü destekleyen bir "petrol kaçakçılığı ağına" katılma bahanesiyle çok sayıda kişi, kuruluş ve tankere yaptırım uyguladığını iddia etti.

Yaptırımlar, Joe Biden yönetiminin eski başkan Donald Trump'ın maksimum baskı politikalarını eleştirdiği ve nükleer anlaşmaya geri dönmek istediğini iddia ettiği bir zamanda geldi.

Altı aydan fazla süren verimsizliğe ve Nükleer Anlaşma'ya geri dönme sözüne rağmen, Biden  yönetimi, önceki hükümetin yanlış olduğunu düşündüğü siyasetleri sürdürmede ısrar ediyor.

İran İslam Cumhuriyeti, ABD'nin anlaşmanın ihlaline taraf olduğu göz önüne alındığında, yaptırımların kaldırılmasıyla anlaşmaya dönmesi gerekenin Washington olduğunu ve ABD'nin taahhütlerinin yerine getirmesi gerektiğini defalarca vurguladı. İran, ABD'nin nükleer anlaşmaya dönmesi ve nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmesi ve bunun doğrulanması halinde nükleer anlaşma kapsamında askıya aldığı taahhütlerini yerine getireceğini bildiriyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle