Seyyid Ammar Hekim: Amerikan askerlerinin Irak'tan ayrılma vakti geldi

Ct, 14/08/2021 - 08:31

Irak Ulusal Hikmet Hareketi lideri, hiçbir yabancı gücün ve en önemlisi ABD ordusunun bulunmadığı toprak egemenliğine sahip bir ülkeyi tamamlamanın zamanının geldiğini vurguladı.

Welayet News  -  Seyyid Ammar Hekim, dün Bağdat'ta Muharrem ayının başlamasına ilişkin etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkenin iç siyasetine uygun olmayan bir dış politikanın mümkün olmadığını belirterek, ''Bölge ülkeleriyle ilişkilerimizin iltifatlara dayalı, hatıra fotoğrafı çekmekle sınırlı kalmasını istemiyoruz. İlgi alanlarımıza ve önceliklerimize dayalı ilişkiler istiyoruz.'' dedi.

Bölgesel meselelerin ve ihtilafların çözümüne vurgu yapan Hekim, ''En önemlisi 'ortak sular' meselesi olmak üzere birçok bölgesel sorunun çözümsüz kaldığını, etkili diplomatik mekanizmalara ve cesur siyasi kararlara ihtiyacımız var'' dedi.

Irak Ulusal Hikmet Hareketi lideri, ülkenin güvenlik kurumları üzerindeki tartışmaların ve silahlı kuvvetlerin tüm kollarındaki tüm sadık güçlere ve en önemlisi halk seferberliğine yönelik suçlamaların sona erdirilmesi gerektiğini, hükümet ve  otoriteye saldıran herkesin yargılanması gerektiğini belirtti.

Hekim, Irak hükümetinin komşu ülkeler, bölge ve dünya ile ilişkileri yeniden tesis etme çabalarının takdire şayan olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle