Almanya'da bir hemşire 8 bin 600 kişiye Covid aşısı yerine tuzlu su enjekte etti

Çar, 11/08/2021 - 12:02

Almanya'da bir hemşirenin yaklaşık 8 bin 600 kişiye Covid aşısı yerine tuzlu su enjekte ettiği ortaya çıktı. Çoğu yaşlı ve risk altında bulunan bu kişilerden birer doz aşı daha yaptırmaları istendi.

Welayet NewsAlmanya'da bir hemşirenin, yüzlerce kişiye Covid-19 aşısı yerine tuzlu su enjekte ettiğinden şüpheleniliyor. Polis, yaklaşık 8 bin 600 kişiye yeniden aşı yaptırma çağrısında bulundu.

Aşı karşıtı olduğu düşünülen hemşirenin, Almanya'nın kuzeyindeki Friesland'da bulunan bir aşılama merkezinde mart ve nisan aylarındaki aşı dozlarını tuzlu su ile değiştirdiği düşünülüyor. Tuzlu su zararlı olmasa da, bu tarihlerde Almanya'da aşı yaptıranların yaşlı ve risk altındaki kişiler olması nedeniyle endişe büyük.

Belediye meclisi üyesi Sven Ambrosy "Bu olay beni tamamen şoka soktu" derken, yerel yetkililer yaklaşık 8 bin 600 kişiye bir doz aşı daha yaptırma çağrısında bulundu.

 

Kızılhaç için çalışan hemşirenin motivasyonu tam olarak bilinmiyor. Ancak sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Covid-19 aşılarına şüpheyle yaklaştığı tespit edildi.

NDR televizyonu, hemşirenin siyasi suçları soruşturan özel bir polis birimi tarafından sorgulandığını duyurdu.



Yeni yorum ekle