Guterres, korona aşısının dünyadaki adaletsiz dağılımını eleştirdi

Çar, 11/08/2021 - 11:08

BM Genel Sekreteri, korona aşısının dünya çapında adaletsiz dağıtımını eleştirdi.

Welayet NewsBM genel sekreteri Antonio Guterres  dün, korona aşısının dünyadaki dağılımını eleştirdi ve korona hasta sayısındaki artıştan endişelerini dile getirirken, yeni korona türlerinin artması ve aşı dağıtımında kabul edilemez eşitsizlik nedeniyle korona salgınının daha da yayılmasının kaygı verici olduğunu söyledi. 

Daha önce Guterres, Münih'teki bir güvenlik konferansında korona aşısının yüzde 75'inin 10 ülkede dağıtıldığını ve 100'den fazla ülkenin henüz aşı almadığını söyledi.

BM Genel Sekreteri, bu bölgelerde korona aşısının dağıtımını ve tedarikini kolaylaştırmak için dünya çapındaki çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunmuştu. 

Guterres, korona aşısı için küresel bir plan olması gerektiğini ve ülkelerin korona aşısını paylaşması gerektiğini vurguladı.

Daha önce, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tadros Adhanum, korona aşılarının tedarikindeki küresel boşluğun çok geniş olduğunu vurguladı.

Bazı ülke ve bölgeler milyonlarca doz ekstra korona aşısı sipariş ederken, bazılarında ise hatta sağlık çalışanlarını aşılayacak düzeyde aşı imkanı yok.



Yeni yorum ekle