Reisi: Yemen, Küresel Müstekbirlere Karşı Direnişin Bir Sembolü

Per, 05/08/2021 - 08:27

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, "Yemen, küresel müstekbirlere karşı direnişin bir tezahürü ve İslam dünyasının ve Arap dünyasının gururu haline geldi" dedi.

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Çarşamba akşamı Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Özel Temsilcisi Muhammed Abdüsselam ile yaptığı görüşmede, Yemen halkının ve mücahitlerinin müstekbirlere ve baskıcılara karşı direnişini ve ayakta duruşunu takdir etti ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün Yemen, küresel müstekbirlere karşı direnişin bir tezahürü, İslam dünyasının ve Arap dünyasının gururu haline geldi.

Yemen halkının ve gençliğinin, onur ve bağımsızlıkları için müstekbirlere karşı gösterdikleri direniş tüm dünyayı hayrete düşürmüştür ve bu onur sadece Yemen halkına değil, dünyadaki tüm Müslümanlara ve özgürlük arayanlara aittir.

Yemen halkı ve mücahitleri galip geldi. Bugün, bu arenanın gerçek kazananının kim olduğu tüm dünya ve hatta işgalciler için açıktır.

Yemen'in kaderi Yemenliler tarafından belirlenmelidir ve Yemen dışında kimse bu ülke için karar veremez.’

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin Özel Temsilcisi Muhammed Abdüsselam da Reisi'nin Cumhrubaşkanı seçilmesinden dolayı duyduğu mutluğu dile getirdi ve İbrahim Reisi’yi tebrik ederek şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen, ilerleme ve gelişme adına büyük adımlar atmıştır ve bu doğrultuda kendisini İran İslam Cumhuriyeti'nin yanında görmekte ve desteklemektedir. 

Müstekbirlere karşı İran ve Yemen aynı eksendedir. Yemen halkı direniş çizgisini seçmiştir ve bu yola her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam edecektir.’



Yeni yorum ekle