Reisi: Yabancı güçlerin kalıntıları bir an önce Suriye topraklarından ayrılmalı

Per, 05/08/2021 - 06:52

İran'ın yeni cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, yabancı güçlerin kalıntılarının en kısa zamanda Suriye topraklarından çıkmaları gerektiğini söyledi.

Welayet News  - Seyyid İbrahim Reisi,  dün öğleden sonra Suriye Parlamentosu Başkanı Hamuda Sebbag ile yaptığı görüşmede, Suriye'nin devrimci ve dirençli bir halkı ve hükümeti olduğunu söyleyerek, Suriye halkı ve devletinin Batı ve bazı Arap rejimlerinin desteğindeki teröre karşı önemli başarılı mücadele verdiklerini  söyledi.

Tahran ve Şam arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin iki halkın çıkarları doğrultusunda geliştirilmesine vurgu yapan İran Cumhurbaşkanı, "İki ülke arasındaki güçlü işbirliğini  sürdüreceğiz ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik herhangi bir kısıtlama olmayacak" dedi. 

Reisi ayrıca, başta general Kasım Süleymani olmak üzere, Suriye ve bölgedeki terör hareketine karşı şehitlerin cesaretini ve fedakarlıklarını da andı.

Suriye parlamento başkanı da, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Reisi'ye selamlarını iletirken, "Suriye halkı ve hükümeti İran halkının desteğini asla unutmayacak ve şehid Kasım Süleymani'nin hatırası Suriye halkının vicdanlarında ölümsüz bir şekilde kalacak'' dedi. 

İran ve Suriye’nin ortak kadere sahip olduklarını ifade eden Sebbag, iki ülke bağlarının ayrılmaz olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle