1.7 milyar doz aşı yapılan Çin'de Delta paniği

Çar, 04/08/2021 - 13:54

1.7 milyar doz aşı yapılan Çin'de, Delta vakaları nedeniyle yeni önlemler alındı. Çin halkından yaşadıkları eyaletlerden çıkmamaları istenirken, çok sayıda kentte milyonlarca kişiye test yapılıyor.

Welayet News  - Yerli aşılarla bugüne dek 1.7 milyar doz aşı yapıldığı açıklanan Çin'de Delta varyantı nedeniyle panik yaşanıyor. 400'den fazla kişide yeni korona virüsü vakaları görülürken, Çin halkına yaşadıkları eyaletlerden çıkmama çağrısı yapıldı. Yeni seyahat kısıtlamaları ile birçok ulaşım hattının kapatıldığı, uçuşların ve tren seferlerinin iptal edildiği belirtiliyor.

25 KENTTE DELTA GÖRÜLDÜ

Çoğunluğu havalimanı çalışanlarıyla bağlantılı olan vakalar, başkent Pekin'in yanı sıra Wuhan'da da tespit edildi. 31 eyaletin 17'sinde, 25 kentte yeni vaka saptandığı belirtildi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, dün 71 yerel bulaşın daha görüldüğünü, vaka sayılarının ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını açıkladı. 

Çin devlet medyası, sınır geçişlerinde kontrollerin sıkılaştırılacağını ve ülkeye elzem olmayan giriş-çıkışların geçici olarak askıya alınacağını duyurdu. 31 eyaletin tamamında da halktan seyahat etmemesi ve riskli bölgelere gitmemeleri istendi. 

BAZI KENTLERDE HERKESE TEST YAPILIYOR

Nanjing ve Yangzhou'dan yapılan iç hat uçuşlarının iptal edildiği, Pekin'de 13 tren hattının askıya alınıp uzun mesafe biletlerinin satılmadığı, Yangzhou, Wuhan ve sel mağduru Zhengzhou kentlerinde de tüm nüfusa test yapıldığı açıklandı. Pekin'de de belirli mahalleler kitlesel test için kapatıldığı belirtildi.

Çin'den son yapılan açıklamaya göre, ülkede 1.7 milyar doz yerli üretim aşı yapıldı. Remi istatistiklerde, Çin halkının yüzde kaçına iki doz aşı yapıldığı bilgisi yer almıyor. Çin devlet medyası ise geçtiğimiz ay bu oranın en az yüzde 40 olduğunu duyurmuştu.

'AŞILARIMIZ AĞIR HASTALIĞI ÖNLÜYOR'

Çin'in önde gelen salgın hastalık uzmanı Zhong Nanshan ise devlet ajansı Şinhua'ya yaptığı açıklamada 'Delta hastalarının büyük çoğunluğunun hafif semptomlar gösterdiğini' ve 'ilk incelemelere göre Çin aşılarının varyantın ağır etkilerini hafifletebildiğini' söyledi. Zhong, Sinovac mı Sinopharm aşısından mı söz ettiği konusunda ayrıntı vermedi.



Yeni yorum ekle