Yemen Toprakları Kurtarılıncaya Kadar Operasyonlar Devem Edecektir

Çar, 04/08/2021 - 09:45

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Nasr ul-Mübin Operasyonunun ikinci aşamasının ardından dört gün içinde yüzlerce kilometrelik işgal altındaki Yemen topraklarının temizlendiğini söyledi.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Yemen'in güneyindeki el-Beyda eyaletinde güçlerin ilerlediğini duyurdu.

Yahya Seri şu ifadelerde bulundu: ‘Ordu güçleri ve halk komitelerinin operasyonları sırasında Yemen'in güneyindeki Beyda vilayetine bağlı Numan kentinde bulunan el-Akabe el-Kanza tepeleri kurtarıldı.

Bu zafer, IŞİD ve el Kaide'nin tekfirci unsurlarına ve onların Suudi, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerikalı destekçilerine karşı bir caydırıcılık yarattı.

Nasr ul-Mübin Operasyonunun ikinci aşamasının dört günü boyunca yüzlerce kilometrelik işgal altındaki Yemen toprakları temizlendi.

Ordu güçleri ve halk komiteleri, bütün taraflardan Şabva eyaletindeki Bican şehri yakınlarında bulunuyor ve bu şehir bu güçlerin kontrolü altındadır.

Yemen kuvvetleri aynı zamanda Marib eyaletindeki Murad ve el-Abdiye operasyon cephelerini gören el-Kenza stratejik güzergahına da hakim olmuştur.

Yemen toprakları son karışına kadar temizleninceye dek ilerleme devam edecek. Yemen halkı şunu bilsin ki, ordunun ve halk komitelerinin moralini çok yüksektir ve tüm toprakları kurtarmak için cihada devam etmeye hazırdır.’

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü 31 Temmuz da şunları söylemişti: ‘Yemen Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinin yer aldığı Nasr ul-Mübin Operasyonu sırasında onlarca teröriste ait araç ve savaş makinesi imha edildi ve büyük miktarda savaş ganimeti Yemen kuvvetlerinin eline geçti.

Bu operasyonda IŞİD ve el-Kaide teröristleri ağır kayıplar verdi ve onlardan 160'ı öldü, 200'ü yaralandı ve onlarcası esir alındı, bunun sonucunda Numan ve Nate şehirleri tamamen temizlendi ve şimdi silahlı kuvvetler, yerel makamlarla birlikte kurtarılan bölgelerin sakinlerine yaşam koşulları sağlıyor.

Bu operasyon sırasında IŞİD ve el Kaide mevzilerine yönelik 13 Bedir ve Seyir füze operasyonu ve 19 İHA operasyonu gerçekleştirildi.



Yeni yorum ekle