Felaketi manşetten duyurdular! 'Türkiye'de gökyüzü kırmızıya döndü!'

Pt, 02/08/2021 - 14:58

Türkiye orman yangınlarıyla 6 gündür mücadele etmeye devam ederken, dünya basını felaketi okurlarına manşetten duyurdu. BBC, 'Türkiye'de gökyüzü kırmızıya döndü!' yorumunu yaptı.

Welayet News  - Marmaris ve Bodrum başta olmak üzere Türkiye'de çıkan orman yangınlarıyla 6 gündür canla başla mücadele devam ediyor. Akdeniz kıyılarını saran yangın felaketlerini dünya basını manşetten duyurdu. Bu sabaha kadar 125 orman yangınının 117'si kontrol altına alınırken dünya basını tahliyeleri ön plana çıkardı. 

YANGINLAR SELDEN SONRA GELDİ

CNN International özel haberinde Akdeniz kıyılarını saran yangınların Avrupa'daki sel baskınlarından hemen sonra geldiğini kaydetti ve özellikle iklim değişikliğine dikkat çekti

CNN, " Orman yangınları Türkiye'de şiddetli bir şekilde ilerlerken perişan olan çiftçiler 'Hayvanlar tutuştu' diyor" ifadelerine yer verdi.

CNN, Akdeniz kıyılarını saran yangınların Almanya ve Belçika'da yaşanan sellerin hemen ardından geldiğini vurguladı ve bilim adamlarının on yıllardır iklim değişikliğiyle birlikte sıra dışı hava olaylarının artacağını söylediğini aktardı.

BBC: GÖKYÜZÜ KIRMIZIYA DÖNDÜ 

BBC, orman yangınlarını, "Türkiye, ülkeyi kasıp kavuran, turistleri teknelerle kaçmaya zorlayan ve gökyüzünü kırmızıya çeviren ölümcül orman yangınlarıyla mücadele etmeye devam ediyor. İnsanlar orman yangınlarından etkilenmemek için popüler turistik yerlerden kaçıyor" ifadeleriyle aktardı.



Yeni yorum ekle