Nüceba Hareketi: Irak topraklarında her türlü yabancı askeri varlığı düşmanca buluyoruz

Pt, 02/08/2021 - 13:31

Irak Nüceba Hareketi Genel Sekreteri Nasr el-Şemri, Amerika’nın sadece zorun dilinden anladığını belirterek, Irak topraklarında her türlü yabancı askeri varlığı hasmane bulduklarını söyledi.

 

Welayet News -  Amerika ve Irak arasında Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesine ilişkin anlaşmaya atıfta bulunan Nüceba Hareketi Genel Sekreteri Nasr el-Şemri, “ABD akla ve mantığa teslim olup direnişten yediği acıklı darbelerden ders çıkarırsa ve Irak halkının işgalci dış güçler karşısında asla teslim olmayacağını anlarsa bu durumda kesinlikle çok mutlu olacağız, özellikle eğer bu geri çekilme ABD’nin Irak’taki varlığını örtbas etmek veya haklı çıkarmak için değil de, gerçek bir geri çekilme olursa” dedi.

Nasr el-Şemri, Al Alam televizyona verdiği özel mülakatta, Irak ve Amerika yönetimleri arasında Irak'taki Amerikan güçlerinin yaklaşımının müsteşarlık düzeyine evrilmesine dönük anlaşmaya ilişkin olarak şunları belirtti: “Bir Amerikalı danışman rütbesine ulaşırsa, koruma, lojistik destek ve çeşitli hizmetler sağlamak için yanında 100 savaşçıya sahip olması gerekir, böylece bu mesele Irak topraklarındaki Amerikan askerlerinin sayısını artıracaktır. Amerikalı danışmanların koruması, dokunulmazlığı ve hava desteği olacaksa, işgal sadece değişmemiş olmayacak, eskisinden daha da kötü olacak”.

Nüceba Genel Sekreteri, Irak'ın ve bu ülke halkının yabancı işgalcilere karşı asla boyun eğmeyeceğini vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: “ABD ile uzun deneyimler bize Amerikalılara asla güvenmemeyi öğretti, ABD söz verdiğinde aslında yalan söylüyor.

Irak topraklarında herhangi bir yabancı askeri varlığı kabul etmiyoruz. Irak topraklarındaki her türlü yabancı askeri varlığı düşmanca buluyoruz ve Irak direniş gruplarının hedefi olacak.

Irak parlamentosunun yasayı geçirmesi ve Bağdat hükümetinin uluslararası koalisyonun misyonuna son verilmesini ve tüm yabancı kuvvetlerin Irak toprakları ve hava sahasından çekilmesini talep etmesinin ardından, bu güçlerin mevcudiyeti anlamsızdır ve hiçbir yasal dayanağı yoktur”.

Irak hükümetinin Irak halkının dökülen kanına karşı sessiz kalması ve ABD'ye karşı utanç verici itaatkarlığının ancak Amerikan hegemonyasına boyun eğmesi olarak yorumlanabileceğini belirten Nüceba Hareketi yetkilisi, “Amerika sadece zorun dilinden anlar” dedi.  

Nasr el Şemri, Irak'taki ABD büyükelçiliğinin askeri bir üs olduğunu söyledi.

Welayetnews

Tags: 


Yeni yorum ekle